Salman: "Yalova Belediyesi'nin Borcu 114 Milyon Tl" - Son Dakika
Yerel

Salman: "Yalova Belediyesi'nin Borcu 114 Milyon Tl"

Salman: "Yalova Belediyesi\'nin Borcu 114 Milyon Tl"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyenin gerçek borcunun 114 Milyon TL olduğunu söyledi.

16.04.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyenin gerçek borcunun 114 Milyon TL olduğunu söyledi.

Yalova Belediye Meclisi toplantısında açıklanan 52 milyon TL'lik borca Başkan Vefa Salman'dan yalanlama gibi bir cevap geldi. Salman, Yalova Belediyesi'nin 31 Aralık 2013 tarihli borcunun muhasebe tekniğine göre 52 milyon olmasına rağmen 30 Mart 2014 itibarı ile gerçek borcun 114 milyon 813 bin TL olduğunu dile getirdi. Alacakların tamamının tahsil edilemeyeceğine vurgu yapan Salman, "Dün Yalova Belediye Meclisi toplantısında 2013 yılı denetim kurulu raporu görüşüldü. Orada AK Parti Grup Sözcüsü arkadaşımız ısrarla 3 sefer Yalova Belediyesi'nin 31 Aralık 2013 tarihli borcu üzerinde durdu. O rakam 52 milyon TL idi. Hatta alacak kısmı da 32 milyon olarak dile getirildi. Onun hepsi tahsil edilebilecek paralar değildir. Alacakla borç ödenmez. Muhasebe kayıtlarına göre 52 milyonluk borç 30 Mart 2014 itibarı ile 114 milyon 813 Milyon TL'dir. Kimse kimseyi kandırmasın. Burada iki sonuç çıkıyor. Resmi kayıt başka, belediyede devam eden illerle ilgili gerçek rakam başka. Borç 50 milyondan başladı ve bugün 114 milyona ulaştı. Bunun içinde müteahhide de, İller Bankası'na da, SSK'ya da borçlar var. Yalova Belediyesi ile ilgili çiftlik ibaresi kullanmıştım ama, asıl çiftlik bu şirketler. Ben mazbata aldığım günden beri bir bilgi ve belgeye ulaşamıyorum. Orada görev yapan arkadaşlar geleceğiz dedikleri halde gelmiyorlar. Bilgi vermiyorlar. Ben oradan çıkacak rakamlardan çok korkuyorum. Şirketleri riyasetten kaçırıyorlar" diye konuştu.

AK Parti'nin sandık görevlisi olarak görev yaptırdığı şahsı sonra usulsüz oy kullandırıldı diye YSK'ya şikayet ettiğini ileri süren Salman, "YSK'daki olay henüz gündeme gelmedi. YSK'nın görüşeceği 17 madde arasında henüz Yalova yok. Yarın belli olur. Hileyi kim yapmış. Bunu herkes görüyor. Benim seçimden yana sıkıntım yok. Hodri meydan. Sokağa çıkacak yüzleri yok bunların. Oy versin vermesin haksızlığa uğrayan kimse halkımız gereğini yapar" diye konuştu.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un müjdelediği köprülü kavşak ihalesinin iptal edildiğini de duyuran Salman, "Köprülü kavşak ihalesi seçim yatırımıydı. İhalesi iptal edildi. Ben oraya batçık yapılması gerektiğini belirtmiştim. Bu kaçınılmazdır. Oradaki lokasyonda 3 mahalle vardır. Yalova nüfusunun 3'te biri orada yaşıyor. Tek giriş vardır. Ben buraya proje açıklayınca alelacele oraya bunu yapmışlardır. Ben zaten olacağına inanmıyordum. Hele hele seçimi kaybedince proje yetişmedi gerekçesi ile ihalesi iptal edildi" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salman: 'Yalova Belediyesi'nin Borcu 114 Milyon Tl' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement