Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya'da, Kaynarca Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

17.01.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da, Kaynarca Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

KASİAD Başkanı İsmail Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Kaynarca'ya açılacak Mobilya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve istimlak çalışmaları devam eden Makineciler Organize Sanayi Bölgesinin durumunu görüştüklerini söyledi.

OSB'lere nakliye ve taşıma konusunda hizmet verecek servis araçları ve tedarikçiler için yeni bir planlamaya ihtiyaç olduğunu belirten Kaymak, "Toptancı dükkanları için 500 dönümlük bir alanın küçük sanayicilerimiz için tahsis edilmesini Kaynarca Belediye Başkanımız Zeynur Özel'le görüşme kararı aldık. Toplantıda ayrıca, turizm potansiyelini harekete geçirmek için milletvekili, OSB'lerdeki işleyiş ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığıyla görüşme kararı verildi" diye konuştu.

Serdivan'da öğrencilere ücretsiz dil kursu

Serdivan Bosna-Sancak Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Süzek, son 6 yıl içinde 300 öğrenciye ücretsiz dil kursu verdiklerini bildirdi.

Süzek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boşnak kültürünün yaşatılması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Dernekte Boşnakça ve İngilizce kurslarının yanında üyelerden gelen talep doğrultusunda başka kurslar da açabildiklerini ifade eden Süzek, "Son 6 yıl içinde başlattığımız ücretsiz Boşnakça, İngilizce ve diğer kurslarımıza katılan 300 öğrenci kardeşimize eğitim sezonu boyunca uzman hocalarımız tarafından verilen kurslar sonucunda kendilerine belgelerini verdik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement