Sahur Anneleri"Nden Adliye Önünde İddianame Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Sahur Anneleri"Nden Adliye Önünde İddianame Tepkisi

Sahur Anneleri"Nden Adliye Önünde İddianame Tepkisi

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA 22 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınan tutuklu polislerin eşleri ve yakınları Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

12.11.2014 15:50

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

22 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alınan tutuklu polislerin eşleri ve yakınları Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri 4 ay geçmesine rağmen iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösterdi. Kendilerine 'Sahur Anneleri Platformu' adını veren grup adına açıklamayı Eski TEM Müdürü Ömer Köse'nin eşi Semra Köse okudu. Köse, "22 Temmuz, 5 Ağustos ve 1 Eylül'de hukuksuzca gözaltına alınarak tutuklanan polislerin yakınları olarak bu hukuksuzlukların altında imzası bulunan savcı ve hakimleri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. " dedi.

Operasyonları yapanların ve tutuklama kararı vererek her ay yapılan incelemede gerekçesiz bir şekilde tutukluluk sürelerini uzatanların iş ahlakından nasiplenmemiş olduklarını söyleyen Köse, "Öte yandan tamamen delilsiz ve mesnetsiz yürütülen bu soruşturmaların iddianamesi bilerek yazılmamakta ve geciktirilmektedir. Burada amaç olunan tutukluluk sürelerinin uzaması ve mağduriyetlerinin attırılması dolayısıyla bazı siyasilerin gönlünün hoş tutulmasıdır. Bugün buraya kimseden lütufta bulunmasını istemeye gelmedik. Tek bir isteğimiz var. O da yürütülen hukuksuz polis soruşturmalarının iddianamelerinin hazırlanmasıdır. Yanlış yapanların yanlışlarında ısrarcı olmamalarını ve derhal doğru kararlar vermelerini istiyor ve bekliyoruz. Yakınları olaraktan gurur duyduğumuz polislerimizin bir an evvel özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu

Grubun basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahur Anneleri'Nden Adliye Önünde İddianame Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement