Rusya: NATO, Suriye'ye Yönelik Saldırılarımızı Saptırmaya Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Rusya: NATO, Suriye'ye Yönelik Saldırılarımızı Saptırmaya Çalışıyor

NATO'nun "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor" açıklamasına Rusya'dan jet yanıt geldi.

06.10.2015 13:01  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "Rusya'nın Türkiye hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmiş gibi görünmüyor." açıklamasına Rusya sert tepki gösterdi.

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, "NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonları saptırmak için kullanıyor. Bu olay NATO'yu bir örgüt olarak Batı'da başlatılan enformasyon savaşına dahil ediyor." eleştirisi getirdi.

"RUSYA'NIN AÇIKLAMALARINI GÖRMEZDEN GELMELERİ GERÇEK AMAÇLARINI ORTAYA KOYUYOR"

NATO'nun, Rusya'nın konuyla ilgili açıklamalarını görmezlikten geldiğine değinen Gruşko, "Bu tür olaylar ikili ya da askeri kanallarla açıklanıyor, gerekli izahatlar yapılıyor. Bu pratikte uygulanıyor. Rusya tarafının açıklamalarının görmezlikten gelinmesi NATO'nun gerçek amacını ortaya koyuyor. NATO'nun açıklamasında IŞİD'e değil de, sivil insanların ölümüne yol açtığının eklenmesi de bunun kanıtı…" değerlendirmesinde bulundu.

Gruşonko, NATO'nun Rusya'nın Suriye'deki operasyonları ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'nın günlük hazırladığı detaylı bilgiye ulaşamadığını ve analiz edemediğini de iddia etti.

BÜYÜKELÇİNİN BİR KEZ DAHA BAKANLIĞA ÇAĞRILDIĞI DOĞRILANDI

Ankara Rusya Büyükelçiliği Basın Müşaviri İgor Mityakov, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na bir kez daha çağırıldığını doğruladı.

Mityakov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi sebebiyle dün Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Türk meslektaşlarımız tarafından bize verilen bilgi şu anda kontrol ediliyor" ifadesini kullandı.

Rusya: NATO, Suriye\'ye Yönelik Saldırılarımızı Saptırmaya Çalışıyor

Son Dakika Güncel Rusya: NATO, Suriye'ye Yönelik Saldırılarımızı Saptırmaya Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....AKP SAYESİNDE KADINLARIMIZ BAŞLARINI KAPATABİLİYOR,COCUKLARİMİZ DİNİNİ ÖĞRENİYOR... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 25 44 Yanıtla
  • eski hdp li: istikrar ve baris icim oyum AK parti diyorum. benim gibi bircok hdp li ayni dusuncede 29 20 Yanıtla
  • gül: kürtlere pyd hpg ye gücünüzmü yetiyor tc devleti gücünüz varsa rusya ile çin devletiyle şavasın bakın ne olacak bir günde dayanamazsınız kaçarsınız 18 24 Yanıtla
    aaaa: senin gibi mantıksızların düşünceside bu olur zaten zamanı gelsin rusya buraya girerse bakalım pyd hpg senin gibi mantıksızları F16 ucuna oturtup ğökzünde semaları dolaştırır artık 1 0
  • 21 amed: Rusya sen Tayip ordusu isidi vur kürtler arkanda 15 15 Yanıtla
  • gül: kürtlerin tarihi belli 1915 te yapılan kürtlere ve ermeniler yunanlara yaptığınız katliamlardır 4 20 Yanıtla
  • LAZ: her Biji Putin 11 9 Yanıtla
    adem: sen laz değil pkk lı veya paralelsin hainsin putine yaşa dediğine göre aynen 1 1
  • Omer muhtar: Vur vur rusyammm 10 10 Yanıtla
  • .: haydi rusya rusya haydi rsya hadi tam zamanı tam zamanı şimdi 10 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement