Putin'den Türkiye'ye 'Terörizmle Ortak Mücadele' Çağrısı - Son Dakika
Dünya

Putin'den Türkiye'ye 'Terörizmle Ortak Mücadele' Çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye 'terörizmle ortak mücadele' çağrısında bulundu: Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz.

13.10.2015 14:28  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Rusya Çağırıyor' forumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ilişkin de değerlendirmede bulundu. Rusya lideri, "Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından biri. Terörle mücadele konusunda Türkiye'yle nasıl ilişki kuracağımızı anlamamız gerekiyor" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gelen açıklamanın Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı sonrası olması dikkat çekti.

"TÜRKİYE, RUSYA'NIN ÖNCELİKLİ ORTAKLARINDAN VE İYİ DOSTLARINDAN BİRİ"

Türkiye ile Rusya arasında uzun yıllardır iyi ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Putin, "Türkiye, Rusya'nın öncelikli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir. İlişkilerimiz yıllardır çok iyi. Türk firmaları Rusya'da 12 milyar rublelik iş yaptı. Türkiye'den piyasamıza yapılan tarım ürünleri sevkiyatı arttı. Biz de Türkiye'ye büyük miktarda enerji sevkiyatı yapıyoruz" diye konuştu.

TERÖRİZMLE ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Rus lider, Türkiye'ye ise 'terörizmle ortak mücadele' çağrısında da bulundu:

"Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz. Türkiye'nin bu konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır. Ama bu çalışmayı siyasi seviyede oluşturmamız gerek."

İHLAL İLİŞKİLERİ GERMİŞTİ

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.

Putin\'den Türkiye\'ye \'Terörizmle Ortak Mücadele\' Çağrısı

Son Dakika Dünya Putin'den Türkiye'ye 'Terörizmle Ortak Mücadele' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ak parti: katil akp 69 112 Yanıtla
  • BitlisKürt: Katil akp katil chp katil hdp oylar mhp ye 16 36 Yanıtla
  • Huzur islamda: Hic kimse sayin cumhurbaskanimizin yaptiklari hizmetleri inkata kalkismasin. Kuluyuz 5 14 Yanıtla
    Huzur islamda: Yaptiklarimiz hatalar asla bizim kendi amellerimiz degildir. Seytandir bunlari bize yaptiran. Hemen tovbe edersek ve namaza yonelirsek defederiz seytani . Sende hemen tovbe et ve namaza yonel din kardesim. Duphesiz allah daima affedicidir 2 1
  • antalyali: katil kan icen hdp 16 1 Yanıtla
  • .: SENDE KAFİRSİN DOSTLARINDA BUNDAN ŞÜPHEMİZ YOK... 10 3 Yanıtla
  • ..: inşallah bu olay hizbullahın pkkya karşı bizimle işbirliği yapmasına benzemez... 6 1 Yanıtla
  • yavuz: Katil Terörist HDPKK 4 1 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Hayyü yalanını kovaliyim ... 0 3 Yanıtla
  • Merdo: Suna karta senin ve sizin gibi düsünmeyenlerin hepsi zaten geri zekali degilmi birde kendinize bakin bu millet size niye firsat vermiyor en iyisini siz degil millet bilir demokrasilerin temel tasi millettir millet hani su senin gibi düsünmeyenlere bakirköylük dediklerinde o milletin hemde büyük Bir parcasidir lütfen demokrasi özürlülügünden kurtulmaya calis ha dersin 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement