Project Ara'nın Parçaları Çalışırken Değiştirilebilir - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara'nın Parçaları Çalışırken Değiştirilebilir

Project Ara\'nın Parçaları Çalışırken Değiştirilebilir

Project Ara için yapılan son açıklamalara göre modüler telefon, parça değişimi sırasında çalışır halde kalabiliyor.

30.09.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Teknoloji devlerinden Google'ın dört gözle beklenen model akıllı telefon projesi Project Ara uzun zamandır sessizliğe bürünmüştü. Ancak Project Ara'nın ekip lideri Paul Eremenko, ABD'de düzenlenen Linaro Connect US 2014'te bu sessizliği bozdu. Eremenko, söz konusu konferansta Project Ara hakkında bazı açıklamalarda bulundu.


Değiştirilebilir parça desteği sayesinde her seferinde yeni telefon almak zorunda bırakmayan Project Ara'nın parça değişimi çalışır haldeyken yapılabildiği açıklandı. Yapılan yeni açıklamalara göre Project Ara kullanıcıları örneğin, telefonun hafızası dolduğunda hemen bellek modülü ile parçayı değiştirip bu sorundan kurtulabiliyor. Ayrıca cihazdaki güç rezervi özelliği sayesinde kapanmadan parça değişimi yapabilmek mümkün. Ancak sadece işlemci ve ekran değişiminde modüler telefonun kapalı olması gerektiği belirtiliyor.


Google bu projeyi yaklaşık 50 dolar fiyat etiketi ile başlatmayı hedefliyor. Modüler parçaların fiyatları ise henüz bilinmiyor. Project Ara kapsamındaki modüler akıllı telefonların önümüzdeki yılın Ocak ayında hazır olacağı tahmin ediliyor.



Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Project Ara'nın Parçaları Çalışırken Değiştirilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement