Project Ara Modülleri Nasıl Satılacak? - Son Dakika
Teknoloji

Project Ara Modülleri Nasıl Satılacak?

Project Ara Modülleri Nasıl Satılacak?

Google'ın merakla beklenen modüler telefonuyla ilgili ayrıntılar belli oluyor.

23.10.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Project Ara, 2013 Ekim ayında duyurulmuştu. O zamandan bu yana Google bazı gelişmelerle gündeme geldi. En önemlisi ise I/O Konferansı'nda modüler telefonun çalıştırılması oldu. Android 5.0 Lollipop'la çalışacak olan birimin iskeleti 50 dolar fiyatla 2015 başında satışa sunulacak. Şimdiye kadar Google'ın satışla ilgili verdiği detaylar bunlardı. Ancak tüketicilerin modülleri nasıl alacağı belli oldu.


Purdue Üniversitesi'nde konuşan Google'dan Paul Eremenko, Project Ara modüllerinin Google Play Store'a benzer bir mağaza ile satışa sunulacağını ortaya koydu. Eremenko tam olarak şunları söyledi:


"Bizler özgür ve açık bir platform oluşturuyoruz. Android'in açık kaynak kodlu ve herkese açık şekilde kullanılması gibi, Ara MDK da açık ve ulaşılabilir olacak. Bu yüzden herkes geliştirici kitinin özelliklerine göre bir modül oluşturabilir ve Ara modül mağazasına koyabilir. Doğrudan tüketicilere satabilir."


Bu çaba tüketicilerin kolayca modüllere ulaşmasını ve almasını, belki de kendi fikirleriyle özel bir şeyler olmasını sağlayabilir. Bir yandan alıcılar rastgele uygulama yüklenmiş bir modülü almakta tereddütlü olabilir.


Modüler telefon hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Proejct Ara başarılı olacak mı? Mobil piyasayı nasıl etkileyebilir? Fikirlerinizi bizimle paylaşın.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Project Ara Modülleri Nasıl Satılacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement