PKK Gaziantep, Bingöl, Van ve Tunceli'de Saldırdı: 6 Yaralı - Son Dakika
Güncel

PKK Gaziantep, Bingöl, Van ve Tunceli'de Saldırdı: 6 Yaralı

Hain saldırılarıyla güvenlik güçlerini ve halka hizmet eden noktaları hedef alan PKK, Gaziantap, Bingöl, Van ve Tunceli'de saldırılarda bulundu. Olaylarda 6 kişi yaralandı.

27.08.2015 07:17  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

62 tane güvenlik gücümüzü şehit eden bölgede şantiyeleri ve halka hizmet götüren noktaları hedef alan bölücü terör örgütü PKK, Gaziantap, Bingöl, Van ve Tunceli'de saldırılarda bulundu. Olaylarda 6 kişi yaralandı.

VAN

Van'ın Hacbekir Mahallesi Bayırlı sokakta yola kurulan barikatı kaldırmak için bölgeye giden zırhlı polis aracına, uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Olay, saat 23.30 sıralarında Bayarlı sokakta meyana geldi. Göstericiler tarafından yola kurulan barikatların kaldırılması için bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Bu sarada zırhlı araçlara uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bir roket mermisi de zırhlı araca isabet etti. Aarçta küçük çapta maddi zarar meydana gelirken, 2 polis hafif şekilde yaralandı.

Yaralalılar, olay yerine gelen ambulansla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, kaçan saldırganların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TUNCELİ

Tunceli'de PKK'lılar tarafından jandarma karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada il merkezine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık verdiği meydana gelen olayda ölen ya da yaralananın olmadığı kaydedildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde Kığı Barajı'na PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 4 baraj çalışanının yaralandığı öğrenildi. Daha önce 3 askerin yaralandığı bilgisinin doğru olmadığı belirtildi. Barajda güvenlik önlemi alan askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada PKK'lılar ormanlık alana kaçtı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor.

Saldırıda 1 kişinin hafif yaralandığı belirtilirken, diğer 3 kişi ise Kiğı'dan askeri helikopterle alınarak Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na oradan da ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te PKK terör örgütü üyelerinin gece saat 21.45 sıralarında polis merkezine düzenlediği saldırıda lav silahı kullandıkları fakat silah ateş almadığı için olay yerinde bırakıp kaçtıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK tarafından Gaziantep Ocaklar Mahallesinde bulunan 25 Aralık Polis Merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çalıntı olduğu belirlenen 34 HF 5518 plakalı otomobille polis merkezinin önünde bulunan Yavuz Sultan Selim Lisesinin duvarının dibine gelen yüzü maskeli ve etekli PKK'lılar, polis merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada ölen yada yaralanan olmazken saldırganlar, geldikleri otomobili olay yerinde bırakarak yaya olarak kaçtı. Ara sokaklarda izini kaybettiren saldırganlar kaçmadan önce geldikleri otomobili de ateşe verdi. Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda zırhlı araç, özel harekat polisi ve terörle mücadele ekibi sevk edildi.

LAV SİLAHI ATEŞ ALMAYINCA FACİADAN DÖNÜLDÜ

Saldırı sonucunda çok sayıda mermi polis merkezinin camlarına ve duvarlarına isabet etti. Polisler, kaçan teröristleri yakalamak için çalışma başlatırken şahısların kaçarken olay yerinde saldırıda kullandıkları kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve lav silahı bıraktıkları belirlendi. Lav silahının ateşlenmek istendiği fakat tutukluk yaptığı için saldırıda kullanılamadığı öğrenildi. Bölgeye güvenlik şeridi çeken polisler, çevrede bulunan vatandaşları uzaklaştırdıktan sonra otomobil üzerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede teröristlerin kaçarken saldırıda kullandıkları uzun namlulu silah ve lav silahını yakmaya çalıştıkları otomobilin altına attıkları ve saldırı esnasında giydikleri etek ve maskeleri olay yerinin yakınlarındaki bir sokakta indirdikleri tespit edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI OLAY YERİNDE

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak da olay yerine giderek bilgi aldı. Polis merkezine geçerek saldırı hakkında bilgi alan Albay Çakmak, polis merkezinden ayrılırken İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ise saldırganların olay yerine gelmek için kullandıkları otomobilin yanına giderek incelemede bulundu. Otomobilin altına atılan lav silahını da inceleyen Gülveren, gazetecilerin olay hakkındaki soruları üzerine çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Olay yeri inceleme ekipleri otomobil, silahlar, okul bahçesi ve polis merkezinin duvarına ve camlarına isabet eden silah çekirdekleri üzerinde inceleme yaptı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldığı öğrenildi.

PKK Gaziantep, Bingöl, Van ve Tunceli\'de Saldırdı: 6 Yaralı

Son Dakika Güncel PKK Gaziantep, Bingöl, Van ve Tunceli'de Saldırdı: 6 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • laz kızı: savaşın da bir onuru olur.. böyle etek giyip saklandığın delikten doğru değil çıkın meydana aşağılıklar! 107 16 Yanıtla
  • türk: Etekki ibneler 50 9 Yanıtla
  • Seda_42: Son cirpinislariniz it soylari 48 8 Yanıtla
  • Zafer: Pkk son anlarını yaşıyor İNŞALLAH ülkemiz daha iyi günler bekliyor 42 5 Yanıtla
  • kansızlar: Etekli.... Ler siz anladınız onu 26 7 Yanıtla
  • Malatyali: Tangali gerillalar cikti piyasaya 23 2 Yanıtla
  • melis: hey masALLAH canim ya 13 7 Yanıtla
  • BİNGÖL GENÇ: BENDE BİNGÖLLÜYÜM O PİS ELLERİNİZİ BİNGÖLDEN ÇEKİN ERMENİ UŞAKLARI BİZ ALLAHINA PEYGAMBERİNE BAYRAĞINA BAĞLIYIZ ÜSTELİKTE ZAZAYIZ O PİS TEZGAHLARINIZI BAŞKA YERDE AÇIN GÜZEL BİNGÖLDEN DEFOLUN SİZ ATAİST Bİ ÖRGÜTSÜNÜZ SİZİ TANIMIYORUZ 10 9 Yanıtla
  • Bozkurt yürekli selahattin kara: Ben antepliyim şahinim ağam ben yumruklarımla döğüşeceğim yumruklarım memleket kadar büyük antepli koca fransız itlerini yendi bir avuç ermeni köpeğine mi pabuç bırakacak 15 2 Yanıtla
  • vanlıyam gardaş: bir vanlı olarak bu şehrin içine eden hakkariler ve şırnaklılar.vanın yerlisi bu şerefsizler gibi değildir.devletini ve milletini seven bir halktır.allah tez zamanda bu şerefsizlerin belasını verir inşallah.kürt halkı karşı çık diyolar pkk ya.uzaktan söylemesi kolay.gelde bir kendin gör bak bakalım kimse ses çıkartabiliyormuu. 13 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement