Petrol İçin Kritik Gün - Son Dakika
Ekonomi

Petrol İçin Kritik Gün

Petrol fiyatlarının seyrini belirleyecek olan OPEC toplantısı bugün Viyana'da gerçekleşecek. Tüm piyasalar toplantıdan çıkacak karara kilitlendi.

27.11.2014 08:08  Güncelleme: 09:08

OPEC toplantısı bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşecek. Altın döviz ve borsalar toplantıdan çıkacak haberlere göre yeniden şekilenecek.

KENDİ KENDİNİ DENGELER

Reuters'a konuşan üç OPEC delegesi, üretim kotasının aşağı çekilmesinin muhtemel olmadığını söyledi. Suudi Arabistan petrol bakanı Ali el-Naimi, petrol piyasasının kendi kendini dengeleyeceğini öngördü. İran petrol bakanı ise OPEC'in üretim kotasına sadık kalması gerektiğini ifade etti.

ABD OPEC ' İ ENDİŞELENDİRMİYOR

OPEC Başkanı Abdullah Salim El-Bedri, OPEC'in Amerikalı petrol üreticilerini hedef aldığı yönündeki iddiaların tamamen yersiz olduğunu söyledi. Kuzey Amerika'daki üretimin önümüzdeki dönemde azalacağını öngördü.

PETROL FİYATLARI 35 DOLARA DÜŞEBİLİR

Petrol piyasasına yönelik tahminleriyle bilinen Tom Kloza, petrolün varil fiyatının gelecek yıl en düşük 35 dolara kadar inebileceğine işaret etti. Kloza, bugün toplantıdan ciddi bir karar çıkmayacağını ve bunun önümüzdeki altı ayda petrol piyasasında daha büyük bir krizi tetikleyeceğini belirtti.

YÜZDE 30 DEĞER KAYBETTİ

Petrol fiyatları Haziran ayındaki zirvelerinden bu yana yüzde 30 değer kaybetti. Haziran ortasında 115 dolar seviyesinde olan Brent petrol bugünlerde 80 dolardan işlem görüyor.

ÜRETİM AZATLMASI KARARI ÇIKMAZ İSE NE OLUR

Uzmanlar petrol üretiminin azaltılmasına yönelik üye ülkelerin bir kararar varamaması durumunda;

- Petrol fiyatlarının düşeceğini,

- Parelel olarak borsaların gerileyeceğini,

- Dolara olan talebin yeniden artacağından dolarda sert yükselişler yaşanacağını belirtiyor.

Petrol İçin Kritik Gün
Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement