Patnos'ta "Hafızlık İcazet" Töreni - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta "Hafızlık İcazet" Töreni

Patnos ilçesinde Doğansu köyü Kur'an Kursu'nda eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 3 kız öğrenci için "hafızlık icazet" töreni düzenlendi.

22.12.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos ilçesinde Doğansu köyü Kur'an Kursu'nda eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 3 kız öğrenci için "hafızlık icazet" töreni düzenlendi.

Patnos Yeni Büyük Camisi'nde düzenlenen törene Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, İl Müftüsü İbrahim Gemici, Patnos İlçe Müftü Vekili Hüdaverdi Köker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gemici, hafızlığını tamamlayan kız öğrencileri kutlayarak, "Kur'an-ı sadece mezarlıklarda okumamalıyız. Kur'an-ı hayatımızı tatbik etmek, ahkamını hayata geçirmek ve yolumuzu aydınlatmak için okumalıyız" dedi.

Günümüzde yaşanan psikolojik sorunların temel nedeninin Kur'an-ı Kerim'e yüz çevirmekten kaynaklandığını belirten Gemici, Kur'anı Kerim'e güvenen insanda sıkıntı olmayacağını, bu insanlarda gönül refahı olacağını dile getirdi.

Gemici, "Bu bakımdan evlerimizi kabirler haline getirmemeliyiz. Evlerimizde Kur'an-ı Kerim okumalıyız. İçinde Kur'an-ı Kerim okumayan evler kabir, yıkıntı, harabe gibidir. Evlerimizde her daim Kur'an sesleri kulaklarımıza dolmalıdır, çocuklarımız Kur'an sedaları arasında yetişmelidir" dedi.

Doğansu köyü Kız Kur'an Kursu Hocası Mahsun İnan da Kur'an-ı mutlaka anlamaya, öğrenmeye, ezberlemeye ve ezberletilmeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kur'an hafızlarına ve bu törenlere ehemmiyet verdiklerini dile getiren İnan, "Kuran hafızlığının zor olduğunu biliyoruz. Hafız gençlerimizi ve ailelerini tebrik etmek istiyorum. Çok değerli çocuklar yetiştirdiler. Kuran hafızı olmalarını sağladılar. Keşke biz de Kuran hafızı olabilseydik. Kuran okuyan kardeşlerimizi Allah, Kur'an'ın aydınlığında buluştursun" diye konuştu.

Tören, hafızlara belge ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Patnos'ta 'Hafızlık İcazet' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement