Paraşüt Havada İkiye Bölündü - Son Dakika
Güncel

Paraşüt Havada İkiye Bölündü

Paraşüt Havada İkiye Bölündü

Fethiye'de 2 kişinin bulunduğu yamaç paraşütü havada ikiye bölündü.

20.12.2014 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 130 kiloluk yolcusuyla Babadağ'dan atlayan Rus uyruklu yamaç paraşütü pilotu Egor Posokhin'in paraşütü, havada ikiye bölündü. 800 metre yükseklikten düşüşe geçen Posokhin ve yolcunun hayatını açılan yedek paraşütler kurtardı.

Ölüdeniz'de yaşanan kazada, paraşütün ikiye bölünmesinin ardından Posokhin, hemen yedek paraşütünü açtı. Bu paraşütte düşüş hızını kesmeyince pilot, paraşüte bağlı iki ayrı yedek paraşütü daha serbest bıraktı.

Üç yedek paraşütle düşüşe geçen Posokhin ve yolcusu saniyeler sonra Ölüdeniz sularına düştü. Belceğiz Plajı'nda olayı görenler tekneyle açılıp 300 metre açığa düşen ikiliyi sudan çıkardı. Posokhin ve yolcusu ölümle burun buruna geldikleri kazayı yara almadan atlattı.

'240 kilonun üstüne çıkılmamalı'

Ölüdeniz'de ticari ikili uçuşlar yapan yamaç paraşütü pilotları, genelde 110 kilonun üstünde yolcu kabul etmiyor. Yamaç paraşütü pilotlarından Abdurrahman Göksu daha fazla ağırlığın tehlikeli olduğunu söyledi:

"Yamaç paraşütü sporunda kilo limiti önemlidir. Biz 110 kilo üzerinde yolcu uçurmuyoruz. Kalkışta ve inişte düşüp yuvarlanabilirsiniz. Koşarak paraşüte hava dolduruyoruz. Ağır yolcularda en büyük sıkıntı burada ortaya çıkıyor. Yolcu paraşüt daha havalanmadan oturursa, pilot için risk büyük. 240 kilogramın üstüne çıkmadığımız takdirde havada bir sorun olacağını öngörmüyoruz. Ancak paraşütün taşıma kapasitesinin üzerine çıkarsanız tabii ki risk var."

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Paraşüt Havada İkiye Bölündü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • YILMAZ KIVRAK: JANDARMA TRAFİK 65/5 İŞLEM YAPSIN BU HABERİ İHBAR KABUL EDEREK :) 0 0 Yanıtla
  • Efe: Yinemo rus !! Ruslarin savaslardan sonra en cok insan kaybettigi spor dali olsa gerek bu is 0 0 Yanıtla

Advertisement