Panzerler'e Gümüş Defne Yaprağı Nişanı - Son Dakika
Güncel

Panzerler'e Gümüş Defne Yaprağı Nişanı

Panzerler\'e Gümüş Defne Yaprağı Nişanı

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Dünya Kupasında şampiyon olan ve 'Panzerler' olarak nitelendirilen Alman Milli Takım futbolcularına Gümüş Defne Yaprağı Nişanı verdi.

11.11.2014 11:39  Güncelleme: 12:20

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, bu yıl düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyon olan ve 'Panzerler' olarak nitelendirilen Alman Milli Takım futbolcularına Gümüş Defne Yaprağı Nişanı verdi.

Almanya'nın bu alandaki en önemli ödülünü Cumhurbaşkanı Gauck, Cumhurbaşkanlığı Sarayı 'Schloss Bellevue'de törenle verdi.

Törene Başbakan Merkel'in yanı sıra Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, FIFA Başkanı Sepp Blatter, Alman Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach, Almanya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile teknik ekip de katıldı.

Gauck, Şampiyonluğu kazanmanızla arkadaşlarınıza, taraftarlara ve tüm ülkeye kalıcı bir hediye verdiniz derken bu yıl Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nı almanın tüm ülkelerin hayali olduğunu anlatırken, Dördüncü yıldız çok özel parlıyor diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gauck Almanya A Milli Futbol Takımı'na Fransızca'da 'La Mannschaft', İngilizce'de de 'The Mannschaft' denildiğini elde edilen başarının tesadüfi olmadığını belirterek, Bu takımın mesajı biz birbirimize aitiz ve ve birlikte kazanırız dedi.Alman futbolcuların 1954,1974 ve 1990 yıllarında dünya şampiyonu olduğunu bu yıl Brezilya'yı 7-1 ve finalde Arjantin'i 1-0 mağlup ettiğini ifade ederken aralarında Mesut Özil'in de bulunduğu futbolculara nişan ve belgeyi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Panzerler'e Gümüş Defne Yaprağı Nişanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement