Görme Engelli Kardeşlerin Yüzme Aşkı - Son Dakika
Spor

Görme Engelli Kardeşlerin Yüzme Aşkı

İstanbul’da gerçekleşen Spor Şöleni’nde yüzme yarışlarına katılan 3 görme engelli kardeşin spor aşkı izleyenleri büyülüyor.

10.10.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gerçekleşen Spor Şöleni'nde yüzme yarışlarına katılan 3 görme engelli kardeşin spor aşkı izleyenleri büyülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Spor AŞ ile İBB Engelliler Müdürlüğü'nün organize ettiği Spor Şöleni, İBB Cebeci Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzları ve Spor Salonları'nda eğitim alan engelli çocukların, sportif becerilerini yarışma ortamında sergileyecekleri şölene yaklaşık 500 sporcu katıldı. Yarışmaya katılan sporcular, okçuluk, bisiklet, atletizm ve yüzme gibi branşlarda mücadele ettiler. Yarışlarda en dikkat çeken sporcular ise görme engelli üç kardeş oldu.

Organizasyonda tüm çocuklara madalya ve değişik ödüller verilirken, çocuklarını izlemeye gelen aileler de heyecanla müsabakaları takip etti. Yarışmalarda dereceye giren sporcular, İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecekler.

ARSLAN: "YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başantrenörü Duran Arslan yaptığı açıklamada, 250 bedensel engelli sporcunun bulunduğunu ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bugün 250 tane bedensel engelli sporcumuz yüzme yarışlarına katıldı. 3 bin engellinin içinden seçildi. Değerlendirme yapıp 250 sporcumuzu buraya getirdik. Derece yapan çocuklar lisanslarını alarak Türkiye şampiyonalarına götürülecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni temsil edecekler. Yaklaşık 35 tesisimizde engelli sporcularımıza hizmet veriyoruz ve profesyonel anlamda sporcular yetiştiriyoruz. 10 sporcumuz milli takımda yüzmekte. Bu sene sporcularımızdan Beytullah Eroğlu dünya üçüncüsü oldu. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Başta bizlere destek veren belediye başkanımızın sayın Kadir Topbaş'a ve kulüp başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

3 GÖRME ENGELLİ KARDEŞİN YÜZME AŞKI

Yarışmalara katılan doğuştan görme engelli 3 kız kardeş Hayrünnisa Malkoç, Betül Malkoç ve Rabia Malkoç, havuzdaki performanslarıyla izleyenleri adeta büyülüyor. Yüzme sporunu çok sevdiklerini belirten kardeşler, sudaki hünerleriyle büyüklere adeta taş çıkartıyorlar. Betül Malkoç, yüzerken çok heyecanlandığını, bazen hareketleri şaşırdığını söyleyerek yüzmenin çok güzel bir spor olduğunu dile getirirken, en minik kardeş Rabia Malkoç da, yüzmeyi çok sevdiğini ve yaz aylarında hep suya girmek istediğini belirtti. Ablaları Hayrünnisa Malkoç ise haftanın 4 günü yüzdüklerini ve ileride en iyi dereceleri yaparak şampiyon olmak istediğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Görme Engelli Kardeşlerin Yüzme Aşkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement