Vatandaş Anadolu'nun Yapay Denizine Akın Ediyor - Son Dakika
Güncel

Vatandaş Anadolu'nun Yapay Denizine Akın Ediyor

Eskişehir'in yapay plajı, ramazan bayramında ortalama her gün 3 bin kişiyi ağırladı.

31.07.2014 13:25  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'nun denizi olarak adlandırılan ve yaz aylarında birçok şehirde gelen misafirlerin tercih ettiği yapay plajı, Ramazan Bayramı'nda ortalama her gün 3 bin kişiyi yağırladı.

ANADOLU'NUN DENİZİ KIYISI OLAN ŞEHİRLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen projeyle ile açılan yapay plaj "Anadolu'nun Denizi" olarak adlandırılmıştı. Her yıl Eskişehir ve çevre illerindeki vatandaşlar yapay plaja yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttıran plaj, bir çok denize kıyısı olan şehirlere adeta taş çıkarıyor.

GİRİŞ ÜCRETİ DÜŞÜK

Ramazan Bayramı süresince binlerce vatandaşın tercih ettiği plaj, ayrıca giriş ücretinin düşük olmasıyla da dikkat çekiyor. Herhangi bir sebepten dolayı tatile çıkamayan vatandaşlar kendilerini plajın serin suyuna atarak bir günlük de olsa tatil yapma imkanı buluyor. Ayrıca, Eskişehir'in çevre illerinden gelen misafirlerin bazıları birkaç gün kalarak tatillerini burada yapmayı tercih ediyor.

BEKARLARA AYRI, AİLELERE AYRI BÖLÜM VAR

Plajın İdari Sorumlusu Ercan Turan, gelen misafirlerden plaj hakkında daima olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Plajın her yıl hizmetini artırarak daha da güzel bir hale geldiğine dikkat çeken Turan, "Bu sene plajımızın 6'ıncı senesidir. Her yıl üstüne biraz daha koyarak plajımızı bu hale getirdik. Böyle güzel bir plajın olmasında herkesin katkısı var. Bu plaj Eskişehir'in güzelliklerine güzellik katıyor. 325 metre uzunluğundaki plajımız, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde bekarlara verilmekte, ikinci bölümde ise aileler bulunmaktadır. Herkes rahat ediyor. Burada her türlü imkan var. Orta bölümde bulunan olimpik havuzumuzda yüzme bilmeyenlere yüzme dersi veriliyor. Üç tane makine dairemiz var. Sürekli sirkülasyon yapılıyor. Plajımızın bakımları mümtaza şekilde yapılıyor" dedi.

YAKIN İLLERDEN DE GELİYORLAR

Eskişehir'de böyle bir plajın olmasının gurur verici olduğunu dile getiren Turan sözlerine şöyle devam etti: "Bizler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız bu şekilde bir imkan veriyoruz. Vatandaşlarımız da bu imkanı değerlendiriyor. Plaja girmek için, Ankara'dan, Bilecik'ten, Kütahya'dan, İstanbul'dan, Afyonkarahisar'dan ve Eskişehir'e yakın diğer illerden misafirlerimiz geliyor. Gelen misafirlerimizden her zaman pozitif bir tepki alıyoruz. Bu da bizi her yıl daha da güzelleştirmeye itiyor. Ne mutlu ki Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in böyle güzel bir imkanı vatandaşlarımıza sunup, böyle güzel bir ortamın oluşmasına neden olmuştur."

"BAYRAMDA GÜNLÜK 3 BİN KİŞİYİ AĞIRLADIK"

Turan, sıcaklıkların artmasının ardından plaja her gün vatandaşların akınının arttığını da vurgulayarak, "Sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle Ramazan ayında ve Ramazan Bayramında çok yoğun günler yaşadık. Burada vatandaşlarımız çok güzel bir tatil keyfi yaşıyor. Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu müddetçe, ortalamamız günlük bin 500 ile 2 bin kişiyi bulur. Ramazan Bayramı süresince biz günlük yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladık" diye konuştu.

Bilet fiyatları hakkında da bilgiler veren Turan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Giriş ücretimiz hafta içi 5 TL'dir. Hafta sonu ise 16 yaşına kadar 5 TL, 16 yaşın üstünde olan vatandaşlarımızda ise 10 TL'dir. Vatandaşlarımız fiyatlardan memnun. Ayrıca burada kafeterya da satılan ürünlerimizde kar amacı güdülmeden normal fiyatlarla satışa sunuluyor."

Vatandaş Anadolu\'nun Yapay Denizine Akın Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaş Anadolu'nun Yapay Denizine Akın Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • antikler: yok okyanus :) neresi yapay deniz burası bende birşey var sandım , biraz büyük havuz sadece , her ilde var bolca . . . . 19 43 Yanıtla
  • hakan: biz zaten partiye göre oy veriyoz hizmete göre versek her tafaf çiçek gibi olur 46 4 Yanıtla
  • GONYALI: akp bu adamdan korktuğu kadar chp den bilem korkmuyor zaten 37 5 Yanıtla
  • tokatcı: Bu başgan çalışıyo, birde istanbulunki, birde angaranınki nette bebelerle didişmekten fırsat bulup angara gibi zengin bir memleketi güzelleştirse. iki teleferik bir metro onuda karyalçın başlattı bir kaç yol ve köprücük bunları artık afrikada köylerde bile görüyoz. Azıcık hizmet çokmu angaraya. 25 8 Yanıtla
  • vanlı: Bu nasıl bişey ya maşallah valla. Halka çok güzel bir hizmet 24 0 Yanıtla
  • adnan: keşke ankaranın başkanı olsaydın çöplük içinde yaşıyoz altyapı temizlik sıfır 20 3 Yanıtla
  • cotanak: İşte başkan işte hizmet! 15 0 Yanıtla
  • Ömer Dinçer: Yılmaz Büyükerşen hocamıza çok teşekkürler, çok iyi düşünmüş, saygılar . 4 0 Yanıtla
  • yilmaz: CHPlidenBOYLE BIR DUSUNCE, oldukca guzel. digerlerinede daha guzel proje uretmelerini dilerim. bu sekilde olmali fikirler uretebilmeliyiz. benim fikrim akdenizle karadenizi birlestirmek. ucuk fikir ama niye olmasin!. . . 2 0 Yanıtla
    yorumcu: amaç? 0 0

Advertisement