Otomotiv Sektöründe 'Ar-Ge Proje Pazarı' Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Otomotiv Sektöründe 'Ar-Ge Proje Pazarı' Kuruldu

Otomotiv Sektöründe \'Ar-Ge Proje Pazarı\' Kuruldu

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) 3. kez organize ettiği ‘Türkiye Otomotiv Sektöründe Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı’ ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu.

17.04.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) 3. kez organize ettiği 'Türkiye Otomotiv Sektöründe Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı' ve 'Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda ödüller sahibini buldu.

Türkiye'yi 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine Ar-Ge, tasarım ve inovasyon ile taşımaya hazırlanan OİB, bu yönde hedefine ulaşabilmek için organize ettiği 'Türkiye Otomotiv Sektöründe Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı' ve 'Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nın üçüncüsünde sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. OİB organizasyonu, Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinatörlüğündeki yarışmada başarılı projelere toplamda 300 bin liralık ödül verilirken, birbirinden önemli konuklar da sektörün geleceğine ışık tuttu. Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerde tüm konuşmacılar 2023 vizyonuna işaret ederken, bunun için Ar-Ge, tasarım ve inovasyonun önemine dikkat çektiler.

Hedeflere ulaşabilmek için markalaşmanın olmazsa olmazlardan biri olduğunu işaret eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Otomobil markası olmayıp da gelişmiş ülke olan yok. Biz de Türkiye'nin er ya da geç, bir marka çıkaracağına yürekten inanıyoruz. Bu konuda hükümetimizin verdiği desteğin de son derece anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz Türkiye'nin de bu yolda daha proaktif adımlar atması ve Türk markalarının tüm dünyada kendini kabul ettirmesi" diye konuştu.

Yarışmaya ev sahipliği yapan OİB Başkanı Orhan Sabuncu, "Tasarım yetkinliklerimizi artırarak, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaparak katma değeri yüksek araçlar, aksam ve parçalar üreterek varabiliriz. 2023 hedefi 75 milyar dolar ihracata ulaşabilmek için ayrıca 4-5 büyük yatırımcıyı ülkemize çekmemiz gerekmektedir. Bunun da yolu iç pazarı büyütmekten geçmektedir. ÖTV'nin indirilmesi bu yolda en büyük adım olacaktır" şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da otomotiv endüstrisinin ihracatta önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Otomotiv sanayinin gücü Bursa'nın değişim ve gelişiminde öncü olacaktır. Uzay, havacılık ve savunma sanayilerinde de söz sahibi olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacağız" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otomotiv Sektöründe 'Ar-Ge Proje Pazarı' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement