Osmaniye'de Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Orman Yangını

Osmaniye\'de Orman Yangını

Osmaniye'nin merkeze bağlı Dereli köyü yakınları Amanos Dağları eteğinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

17.11.2015 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin merkeze bağlı Dereli köyü yakınları Amanos Dağları eteğinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Kısa sürede 5 hektarlık kızılçam ormanında etkili olan ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan yangına Osmaniye ve çevre illerdeki Orman İşletme Müdürlüklerinden gelen çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden yangını söndürmek için Osmaniye Orman İşletle Müdürlüğü ekiplerine Adana, Kozan, Kadirli, Düziçi ve Erzin Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen ekipler de destek verdi. 5 hektar kızılçam ormanının kül olduğu yangında, civardaki zeytin bahçelerin de zarar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler çevreye yayılırken, söndürme çalışmaları ise güçlükle devam ediyor. Çok sayıda vatandaş da söndürme çalışmlarında ekiplere yardım ediyor. Yangında zarara uğradığını belirten bir vatandaş, "Yangın çok cansızdı ama yangını söndürmek için araç olmayınca her taraf heder oldu gitti. Ne bağımız kaldı ne zeytinimiz, ne de ormanımız. Hiç yardım yok. Sadece köyden gelenler var şu anda. Zeytinlerimiz hep başındaydı toplayamadık hepsi yandı kül oldu. Allah yardımcımız olsun. Biz bile yanıyorduk, canımızı zor kurtardık" dedi.

YANGININA GİDEN ARAZÖZ İLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 4 YARALI

Bu arada yangına müdahale etmek için olay yerine giden Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 28 yaşındaki İbrahim Avcı yönetimindeki 80 FR 235 plakalı arazöz, 55 yaşındaki Salih Yıldırım kontrolündeki 02 AF 256 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Saat 21.00 sıralarında Musa Şahin Bulvarı Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Kavşağı'nda meydana gelen kazada, yan yatıp sürüklenen kamyonetteki 1'i çocuk 4 kişi yaralandı. Arazöz şoförü Avcı yara almazken, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslar, yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı. Kısa süreli kontrollü bir şekilde sağlanan ulaşım, araçların kaza bölgesinden kaldırılması ile normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement