Osmaniye'de Geleneksel Sokak İftarı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Geleneksel Sokak İftarı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, her yıl organize edilen geleneksel sokak iftarında 12 bin kişi iftar açtı.

14.07.2015 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, her yıl organize edilen geleneksel sokak iftarında 12 bin kişi iftar açtı.

Belediye tarafından Andırın Caddesi'nde düzenlenen 4'ncü sokak iftar yemeği için belediyeye ait aşevinde hazırlanan kavurma, bulgur pilavı, hurma, 15 bin şişe su ve 6 bin ekmek dağıtıldı.

İftar yemeği öncesi Kur'an-ı Kerim okundu ve ilahiler seslendirildi. Semazen gösterisinin ardından ezanın okunmasıyla 12 bin kişi aynı anda iftar açtı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, yaptığı konuşmada, birlik, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneğini Kadirli'de görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu tür iftar etkinliklerinin örnek olmasını dileyen Tarhan, "Ramazan paylaşmaktır, samimiyettir. Ramazan ayında böyle güzel bir kalabalıkla buluşarak iftar açmak hepimiz için ayrı bir onurdur. Bugün burada ramazanın manevi duygusunu, paylaşmanın ve dayanışmanın birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yaşıyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz hep daim olur. Bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran hemşerilerime ve bu yemeğin verilmesi emeği herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Yemek duasıyla sona eren programa, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, bazı daire müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Geleneksel Sokak İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement