'Organ Bağışı Günah Değil Büyük Sevaptır' - Son Dakika
Güncel

'Organ Bağışı Günah Değil Büyük Sevaptır'

\'Organ Bağışı Günah Değil Büyük Sevaptır\'

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan Açıkhava Etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Sorun, söyleyelim" programında Yusuf Kavaklı vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşıyor.

05.08.2013 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca her Pazartesi ve Salı günleri belediye bahçesinde gerçekleştirdiği "Sorun, söyleyelim" programlarına Gaziosmanpaşalılar büyük ilgi gösteriyorlar. Vatandaşların İslamiyet ve Ramazan ayıyla ilgili her türlü sorularına cevap bulabilecekleri programlarda Yusuf Kavaklı kendisine sorulan her soruda belediye bahçesini dolduran Gaziosmanpaşalıları bilgilendirmeye çalışıyor. Bu geceki programında organ nakliyle ilgili gelen bir soruyu cevaplayan Yusuf Kavaklı, "Şimdi, bir aklı evvel diyor ki, sen gözünü bağışladığında, senin gözünün verildiği adam harama bakarsa, günahı senin olur. Bu doğru değil. Eğer, organlarınızı bağışlayacaksanız, hiç düşünmeyin hemen yarın bağışlayın, bir başka insanı hayata kavuşturacaksanız, onun bunun dediklerine aldırış etmeyin. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, din işleri yüksek kurulunun konuyla ilgili fetvasını da internet sitesinden rahatlıkla bulup okuyabilirsiniz" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi etkinlik alanında her Pazartesi ve Salı günleri teravih sonrası gerçekleşen "Sorun, söyleyelim" programında soru soranlar arasından iki çift, Kadir Gecesi özel programında yapılacak çekilişle Umre hediyesi kazanacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin "Gönül Sofraları" adını verdiği sokak iftarları vatandaşların geniş katılımıyla geçiyor. Gönül Sofraları Açık Hava (sokak) iftarı bugün de Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 1073 Sokak'ta gerçekleşti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Feti Ahmet Balin, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş ve belediye başkan yardımcılarının hazır bulunduğu sokak iftarında belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar.

1073 Sokak'ta kurulan gönül sofralarını gezen ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Dr. Erhan Erol, sokak iftarında orucunu açtıktan sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin organizasyonuyla Gaziosmanpaşa Gemisi'nde boğaz turu eşliğinde iftarlarını açan Gaziosmanpaşalılara katıldı. Dr. Erhan Erol, boğaz turu sırasında vatandaşlarla çay içerek, bol bol sohbet etme imkânı buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Organ Bağışı Günah Değil Büyük Sevaptır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement