75 Liraya Türkiye Turu - Son Dakika
Güncel

75 Liraya Türkiye Turu

75 Liraya Türkiye Turu

24 öğrencinin 1,5 yılda planladığı ve 3,5 ayda ürettiği elektrikle çalışan 'Yerel T1' adlı otomobil, Türkiye turunu tamamladı. Öğrenciler tur sırasında 75 lira harcadı.

29.09.2014 21:56  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 öğrencinin 1,5 yılda planladığı ve 3,5 ayda ürettiği elektrikle çalışan 'Yerel T1' adlı otomobil Türkiye turunu tamamladı. 15 gün önce yola çıkan ve 13 ili gezerek toplam 5 bin kilometre kat eden otomobilin son durağı Sultanahmet Meydanı oldu. Öğrenciler turları sırasında 75 lira harcadılar.

Otomobili üreten öğrenciler adına, otomobilin aynı zamanda pilotu olan Serdar Zurnacı meydanda bir basın açıklaması yaptı.

"SADECE 75 LİRA HARCADIK"

Otomobilin özelliklerini anlatan Zurnacı, "15 gün önce Türkiye turuna çıktık. Yaptığımız Türkiye turunda halkımıza aracımızı tanıttık ve toplam 5 bin kilometre yol kat ettik. Bu zaman diliminde sadece 75 TL'lik elektrik harcadık. Ürettiğimiz elektrikli araçla Türkiye'yi gezdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Öğrencilerin ürettiği otomobile vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Bazıları otomobilin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 75 Liraya Türkiye Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ufuk: Ee. . Seri üretimi ne zaman göreceğiz . ? Uygun fiyatlarda yerli üretime başlasak artık . sırf yerli araba alacağım diye işe girip çalışırım . 16 0 Yanıtla
  • Özo: Elektriğe zam gelir yapmayın böyle şeyler :))) 14 1 Yanıtla
  • MERDO: geç bunları halkı kandırmayın yıllarca ARGE ÇALIŞMASI YAPIYOR GAVUR DHA BULAMADI EFENDİM 1, 5 YILDA TASARLAMIŞMIŞ 3, 5 AYDA YAPMIŞ. ONUN BUNUN PARÇALARINI BİR ARAYA GETİRİP YALAN HABERLERLE OLMAZ ADAM GİBİ ÇALIŞ SEN DE YAP GOY GOYCULUK YAPMAYIN. KANSERİN İLACINI BULDUM DİYEN DOKTORLAR NERDE. 2 10 Yanıtla
    UFUK BULUT: Arkadaşım sıfırdan hiç bir şey bir anda olmaz gençler en azından bir fikri hayata geçirmeye çalışıyor goy goyculuk hiç bir iş yapmadan bir şeyler yapmaya çalışanların fikirlerini küçümsemektir. Tam senin yaptığın gibi, sonunda bir şey çıkarmı çıkmazmı bekle gör ondan sonra konuş. 0 0

Advertisement