Öğrenciler "Eğlenceli Bilim Akademis"Nde Atölye Çalışması Yapacak - Son Dakika
Teknoloji

Öğrenciler "Eğlenceli Bilim Akademis"Nde Atölye Çalışması Yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan Bilim Merkezinde yarıyıl tatilinde öğrenciler için "Eğlenceli Bilim Akademisi"nde atölye çalışmaları yapılacak.

19.01.2016 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan Bilim Merkezinde yarıyıl tatilinde öğrenciler için "Eğlenceli Bilim Akademisi"nde atölye çalışmaları yapılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini gerçekleştiren Bilim Merkezinde, 6-15 yaş grubundaki öğrencilere, eğitmenler eşliğinde 4 farklı atölye uygulamasının yanı sıra 2 bilimsel oyun etkinliğinin yapılacağı belirtildi.

Etkinliğe katılacak ziyaretçilerin, 3 alan düzenek bölümlerini rehberler gözetiminde bağımsız şekilde kullanım imkanı bulacağı, Kar Küresi, Ayın Evreleri Modellemesi, Making Slime, Elektronik Devre atölye çalışmaları saat başlarında başlayacağı ifade edildi.

Making Slime atölyesinde tutkal ve borax kullanarak oynanabilir basit bir polimer elde edileceği, günlük hayatta kullanılan polimer ve polimerlerin öneminin anlatılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Elektronik Devre Atölyesi sayesinde ise televizyonun iç yapısında, kumandada, ışıklı animasyonlu tabelalarda ve buna benzer çoğu yerlerde gördüğümüz elektronik kartlar ve bu kartlarda kullanılan devre elemanlarının yapısı ve bunların birleştirilerek nasıl çalıştırıldığı hakkında fikir kazanılmış olacak. Etkinliklerin yapıldığı bölümde bekleyen ziyaretçilerin vakit geçirebileceği, serbest kullanabileceği 2 alan da yapılacak.

Kar Küresi ve ayın evreleri modellemesi atölyelerinde, doğada yok olması zor olan maddelerin farklı bir şekilde değerlendirilip doğanın korunması amaçlanıyor. 6-10 yaş grubuna yönelik atölyeler 26-30 Ocak, 10-15 yaş grubuna yönelik atölyeler ise 2-6 Şubat tarihleri arasında, saat 13.00'te başlayıp, 16.00'da sona erecek. Etkinlikler haftanın 7 günü gerçekleştirilecek."

Çocuklarının "Eğlenceli Bilim Akademisi"ne katılmasını isteyen velilerin 0 262 325 75 59 numaralı telefondan randevu almaları gerektiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Öğrenciler 'Eğlenceli Bilim Akademis'Nde Atölye Çalışması Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement