Odunpazarı'nda Teknoloji Devrimi - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Teknoloji Devrimi

Odunpazarı\'nda Teknoloji Devrimi

Odunpazarı Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulamasına geçti.

11.11.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulamasına geçti.

Bir haftadır kullanılan sistem sayesinde Odunpazarı Belediyesi'nde 1 adet ağaç, 7 bin litre su kurtarılırken 30 kilogramlık atık ise engellendi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, hayata geçirilen uygulamayla birlikte belediye birimleri arasındaki iç ve dış yazışma işlemleri otomasyon sistemi üzerinden yapıldığı belirtilerek, "Odunpazarı Belediyesi göreve geldiği günden itibaren teknolojiyi her alanda kullanmaya devam ediyor. Son olarak, yazışmalar sırasında harcanan emeği, zamanı ve kırtasiye maliyetlerini en aza indirmek için EBYS sistemini hayata geçirildi. Sistem ile kurum içi müdürlükler arası ve diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan yazışmalar bilgisayar üzerinden yapılıyor. Yazışmalar standart bir hale gelerek, yazışma sevk, paraf ve onay süreleri kısalıyor. Sistemin sağladığı yaralardan bir tanesi de harcanan emek ve zamanı en aza indirmesi. Kurumsal iletişimi tamamen ağ üzerinde sürdürecek olan EBYS sistemi sayesinde evrakların kaybolması da önlenerek dijital bir arşiv de oluşturulmuş olacak" denildi.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda büyük bir altyapıya sahip olduklarını ifade eden Odunpazarı Belediye yetkilileri, gerçekleştirilen sistem sayesinde hem yazışmaların elektronik ortamda yapıldığını, hem de şeffaf belediyecilik ilkelerini daha uygun bir biçimde uygulamış olduklarını belirtti.

Yetkililer ayrıca, sistemi 7 gündür kullandıklarını ifade ederek, bu süre zarfında sistem ile ilgili bazı istatistik bilgileri paylaştı. Odunpazarı Belediyesi bünyesinde 285 adet aktif kullanıcının bulunduğunu belirten yetkililer, 7 günlük sürede 7 bin 25 adet evrak sisteme girildiğini ifade etti. Sistemin çevreye verdiği yarardan da bahseden yetkililer, 7 günlük süreçte 1 buçuk adet ağaç kurtarıldığını, 424 kilogram karbonmonoksit (CO2) üretilmediğini, 7 bin 475 litre suyun kurtarıldığını ve 30 kilogram atığın engellendiğini de sözlerine eklediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Teknoloji Devrimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement