Öcalan'ın İmralı'da Tuttuğu Notlar Kitap Oldu - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın İmralı'da Tuttuğu Notlar Kitap Oldu

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da yazdığı 'Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü' kitabı piyasaya çıktı. Kitapta Öcalan'la ilgili çarpıcı notlar var.

29.01.2015 07:53  Güncelleme: 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Öcalan'ın son kitabı, "Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü" piyasaya çıktı. İmralı'da tuttuğu notlardan oluşan bu kitapla birlikte Öcalan'ın 20'den fazla kitabı bulunuyor.

Öcalan, kitabın bir bölümde kadınlarla olan ilişkisine de değiniyor ve şu ifadeleri kullanıyor: Kadınla ilişki önemli olmakla birlikte o da soyutlaştırdığım bir ilişki alanıydı. Nâzım Hikmet'in tam tersiydim".

Öcalan, 2010'a kadar olan notlarını kapsayan kitabın bir bölümünde özel yaşamına da yer verdi.

Habertürk'ün haberine göre, kitabın "sonuç" bölümünde yer alan " İmralı Adası'nda Cezaevi Yaşamına Dair" başlığı altında Öcalan, şunları yazdı:

SENDE CIVA MI VAR:

Daha çocukluk dönemimde köyün güngörmüşlerinden olan ve bilge sayılan biri, hal ve hareketlerimi gözlemlerken halen hatırımda olan şöyle bir cümle sarf etmişti: "Lo li ciye xwe rûne, ma di te de ciwa heye?" Türkçe'si ile "Yerinde otur; sende cıva mı var?" Bilindiği gibi cıva çok akışkan bir elementtir. Ben de işte öyle hareketli birisiydim. Mitolojik tanrılar düşünselerdi, İmralı kayalarına bağlamak kadar ağır bir cezayı herhalde akıl edemezlerdi.

TAM TERSİYDİM:

Daha dışarıdayken kendimi hem yalnızlaştırmış, hem de yalnızlığa karşı hazırlamıştım. Çok önemli bir bağımlılık ilişkisi olan aile, yakın akraba, hatta yakın arkadaş ve yoldaş ilişkisini soyutlaştıracak deneyimlerim olmuştu. Kadınla ilişki önemli olmakla birlikte o da soyutlaştırdığım bir ilişki alanıydı. Nâzım Hikmet'in tam tersiydim.

DOĞMAYACAK ÇOCUK:

Çocuk edinmemeye ahdım vardı. Daha lisedeyken edebiyat hocasından 10 puan alan kompozisyon yazımın başlığı şöyleydi: "Sen benim için hiç doğmayacak çocuksun!" Sanırım bu yazıyla, zorlu geçen çocukluk yaşamlarını konu edinmek istemiştim. Fakat tüm bu deneyimler İmralı'daki dayanma gücümü izah etmeye yetmez.

Öcalan\'ın İmralı\'da Tuttuğu Notlar Kitap Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan'ın İmralı'da Tuttuğu Notlar Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • Xmen: Ölmedi gitti adi herif 19 97 Yanıtla
  • Vatandaş : Ula geri zekalı embesiller kafanız çalışsa hakaret etmez adam akıllı eleştirirsiniz ama nerde sizde o kafa. Cahiller 79 7 Yanıtla
  • Mersinli: Geber soysuz hayvan 21 28 Yanıtla
  • Gercek: Türkiye nin %53 ü bu adama destek veriyor SAYGI duyun 20 16 Yanıtla
  • farketmezzz: ya sizde hiç mi beyin yok aptal insanlar kendinizi argo kelimeler kullanarak ıfade etmeden konusamıyomusunuz ya sizin gibi kanı beş para etmez bir insan ayaklansa kendini yerden yere vursa milletın dikkatini çekmezsın ya bide kendini adam sanıp yorum yapıyosun senle guzellikle konusurdum ama senin aldıgın terbiye ahlakına fazla gelir ağır gelir ABDULLAH ÖCALAN bir milleti dort duvar arasında yonlendiriyo insanlarımız verdiği emre yaptıgı kkonusmaya bir zat uyuyo pekı ya senın gibi daha hayatını yonlendiremeun insanlar ne yapıyo boş konusup boş yaşıyo ABDULLAH ÖCALANIN davası belli kendini son derece geliştirmiş bı adam ya siz salmışlar sizi dışarı cahil cahil konusup yorum yapıyosunuz haddinize mi ya siz ona dair tek kelime etmek haddinizi bilin yersiz . felsefeyi cok iyi biliyomuş gibi 23 13 Yanıtla
  • alattın: yat lan köpekkkk şerefi bozuk kansızz yattt geberrrrrrr pislikler 19 15 Yanıtla
  • fulden: SEN AL O KITABLARINI ANANA OKUT.MEZAR KACKINI PISLIK ADI SEREFSIZ SABAH SABAH CIKARMAYIN SU PISLIKLERI YA SINIR OLUYORUMMM.ISIMIZ TERS GITCEK TOPU NALETLI BU ADILERIN 21 11 Yanıtla
    gundi: sakin ol sampiyon. Kitaptan kimseye zarar gelmez:) 2 4 fulden: Gundi beyinli fazla havla 4 0
  • muhteşem_keko: tipik bir ara geçiş formu :)) evrimini tamamlayamamış bir maymun 12 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement