Obama'dan ABD'de İlk Cami Ziyareti - Son Dakika
Dünya

Obama'dan ABD'de İlk Cami Ziyareti

Daha önce yurtdışında cami ziyaret eden ABD Başkanı Obama, ABD'de ilk kez bir camiyi ziyaret etti. Obama burada Müslümanlara sıcak mesajlar verdi.

03.02.2016 20:41  Güncelleme: 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'de ilk kez bir camiyi ziyaret etti. Obama, içinde bir okul ve ilahiyat fakültesi barındıran Baltimore İslam Toplumu Cami'sine sabahın ilerleyen saatlerinde geldi.

"MÜSLÜMAN AMERİKALILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Obama yaptığı konuşmada "ABD'deki çok sayıdaki diğer cami gibi bu camide Amerikan hikayesini yansıtıyor. Neredeyse yarım asırdır bu şehrin bir parçasısınız. Binlerce aileye hizmet ettiniz. Bunlardan bazıları burada onlarca yıldır yaşıyordu. Amerikalıların çoğu hayatlarında hiç bir camiyi ziyaret etmedi. Ve bugün bunu izleyenler kendi kilise, sinagogunuzu ya da ibadethanenizi aklınıza getirin o zaman cami size çok aşina gelecek. İlk söylemek istediğim şey Müslüman Amerikalıların pek fazla duymadığı bir şey: Teşekkürler. Topluma hizmet ettiğiniz için teşekkür ederim. Tek ve güçlü Amerikan ailesi olmamıza yardım ettiğiniz için teşekkürler. Bunun için minnettarız." dedi.

"MÜSLÜMAN TOPLUMLARININ KAYGI VE KORKULARININ FARKINDAYIM"

"ABD'deki Müslüman toplumlarının kaygı duyduğunun ve korktuğunun farkındayım. Bütün Amerikalılar gibi, terör tehdidi yüzünden endişelisiniz. Ve Müslüman Amerikalılar olarak bir kaygınız daha var: Küçük bir grubun gerçekleştirdiği vahşi eylemlerden bütün bir Müslüman dünyası sorumlu tutuluyor ya da suçlanıyor. Çok sayıda insan, Müslümanlar ve İslam'ı sadece terör eylemlerinden sonra duyuyor veya Müslümanlara TV ve filmlerde çarpıtılmış bir şekilde yer veriliyor. Bunların hepsi algının bozulmuş bir temsilini sunuyor."

Müslümanlar, ABD nüfusunun yüzde 1'ini oluşturduğu tahmin ediliyor. Bazı Müslümanlar, San Bernardino ve Paris saldırılarının ardından giderek artan oranda ayrımcılığa uğradıklarını ve kendilerine karşı düşmanca bir tutum sergilendiğini söylüyor.

Kaynak: dailymail.co.uk ve baltimoresun.com, John Fritze, upi.com, Andrew V. Pestano.



Obama\'dan ABD\'de İlk Cami Ziyareti

Son Dakika Dünya Obama'dan ABD'de İlk Cami Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Hakikat: Zaten islamiyet iyi bir din olsaydi Amerikalilar bize vermezdi 4 13 Yanıtla
  • balyoz: Kuran belden yuksekde durur onda Allahin sözleri var oturulan yere konmaz 2 3 Yanıtla
  • isimsiz54: Şeçim yaklaşınca bende yaparım tabi ÇAKALL 2 2 Yanıtla
  • rizeli : hahahaha salaklarda cami yapıldı sanıyor kilisenin bir bölümünü müslümanlara ayırdılar ama şart var ibadetinizi sandalyede yapılmak şartıyla yani hıristiyanlığa özenti olması için türkiyedede bu durumlar var çok sayıda camilerde artık sıra sandalye ve masa kullanılıyor akp yeni din anlaşması sizlerde sanınki akp islam yanlısı hahahaha 1 1 Yanıtla
  • 0: Ak koyunlarda camiye gitse artık 2 0 Yanıtla
  • Abbas Azer Turk: KAHROLSUN HAIN PKK VE COK SEVDIGI CHP YONETIMI 1 0 Yanıtla
  • Türkiye: bi zaman gelecek kafirler bu camide namaz kıracak görün bak 1 0 Yanıtla
  • ne is: kuran i kerimin sandalyede ne is yuh 0 1 Yanıtla
  • Abbas Azer Turk: __MUHARREM INCENI ,, TAKSIMIN ORTASINDA ASMAK " GEREK 0 0 Yanıtla
  • dede: Geleceğin iki teröristini ögrendik 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement