O, Suruç'un Yardım Meleği - Son Dakika
Güncel

O, Suruç'un Yardım Meleği

O, Suruç\'un Yardım Meleği

Suruç'ta maddi sıkıntıdan dolayı okula gidemeyen Leyla Aslan'ın okul özlemini duyan Kaymakam Abdullah Çiftçi soluğu Aslan'ın evinde aldı.

13.07.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki Leyla Aslan'ın maddi imkânsızlıklardan dolayı bırakmak zorunda kaldığı eğitim hayatı Kaymakam Abdullah Çiftçi'nin girişimleri sonucu tekrar başlayacak. Eğitim masrafları karşılanacak olan Leyla, okuluna döneceği müjdesini alınca gözyaşlarına boğuldu.

Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri ramazan ayı nedeniyle Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin talimatıyla yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı. Görevliler ilçede tespit ettikleri fakir ve yardıma muhtaç ailelerin durumlarını yerinde görmek amacıyla inceleme yaparken, Leyla Aslan isimli 15 yaşındaki kız çocuğunun anne ve babasının ayrı olması nedeniyle aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla okulunu yarıda bıraktığını tespit etti.

Yetkililerin durumu Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye iletmesiyle Kaymakam Çiftçi aileyi ikna etmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mahmut Aksu ile beraber Aslan'ın evine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aileyi iki odalı evinde ziyaret eden Kaymakam Çiftçi durumu bir kez de 50 yaşındaki anne Medine Aslan'dan dinledi. Anne Aslan "Eşimin olmaması nedeniyle evde çalışanımız yok. Kendi başıma evimde dikiş dikerek çocuklarımı bakıp okutmak zorunda kalıyordum ancak zor oluyordu evimizde kira. Leyla daha önceleri hem okuyup hem çalışıyordu ancak ellerinin ve ayaklarının ağrımasından dolayı okula gidemiyordu ve para kazanıp evimizi geçindirmemiz için okulu bırakmak zorunda kaldı" diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Yine ilçedeki Süleyman Şah İlköğretim Okulu 8.sınıfta okurken maddi imkânsızlıktan dolayı okulunu bırakmak zorunda kalan Leyla Aslan ise konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Ziyaretten dolayı heyecanlı olduğu gözlenen Leyla Aslan "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Bugün ne kadar mutluyum anlatamam Kaymakam amcama çok ama çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAYMAKAM SÖZ VERDİ, TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise Anne Medine Aslan'a yönelerek "Bu kardeşimizin tüm eğitim masraflarını, kırtasiye malzemelerini karşılayacağız. Okumak isten bir mum ışığı da olsa söndürmeyeceğiz. Onun gözyaşları artık sevinç gözyaşları olacak. Ben buradan bunun sözünü veriyorum Leyla'nın takipçisi olacağız bu okumak isteyen kardeşimiz için elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Görüşme sırasında kızlarının eğitim masrafı karşılanacak olan Anne Medine Aslan duygulanırken, kız öğrenci Leyla ise gözyaşlarını tutamadı.

Anneden çocuğunu okula gönderme sözü alan Kaymakam Çiftçi Leyla'nın tarlada iki ayda çalışarak kazanacağı parayı peşin olarak aileye verirken, bayramlık kıyafetin yanı sıra ailenin diğer üyesi 13 yaşındaki kız çocuğuna bisiklet hediye etti. Kaymakam Çiftçi ayrıca Aslan ailesinin bir yıllık ev kirasının Kaymakamlık tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi. Anne Aslan kendilerine her konuda destek olan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel O, Suruç'un Yardım Meleği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement