Murat Sancak'a Düzenlenen Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Murat Sancak'a Düzenlenen Silahlı Saldırı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırının kabul edilemez olduğu bildirdi.

21.08.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırının kabul edilemez olduğu bildirdi.

Mijatoviç, yaptığı yazılı açıklamada, Sancak'a yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, saldırı ile ilgili "şeffaf ve acil soruşturma yapılması" çağrısında bulundu.

İstanbul'da kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce 20 Ağustos'ta Sancak'ın arabasında seyahat halindeyken saldırıya uğradığını ve olayla ilgili inceleme başlatıldığını hatırlatan Mijatoviç, "Bu saldırıyla ilgili soruşturma, saldırıyı gerçekleştiren ve yönetenlerin adalete teslim edilmesi için şeffaf ve acil bir şekilde gerçekleştirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Saldırıdan sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sivil toplum örgütlerinin Sancak'a yapılan saldırıyı kınadığını vurgulayan Mijatoviç, gazetecilere yönelik şiddet olaylarının otoriteler tarafından kınanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Mijatoviç, "Bu, medya mensuplarına karşı şiddetin tolere edilemeyeceğini gösteren en açık mesajdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Murat Sancak'a Düzenlenen Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement