Mühendislikler, MÜDEK Tarafından Akredite Edildi - Son Dakika
Güncel

Mühendislikler, MÜDEK Tarafından Akredite Edildi

Mühendislikler, MÜDEK Tarafından Akredite Edildi

Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Programları MÜDEK tarafından akredite edildi.

21.07.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de tek akreditasyon kuruluşu olarak, kısa adı MÜDEK olan, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ile Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ortak çalışması sonucunda bölüm programları akredite edildi.

MÜDEK idari personeli dışında, MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışıyor ve ülkenin seçkin öğretim üyelerinden oluşuyor.

4 yıl önce MÜDEK akreditasyonu için başlatılan süreç kapsamında, MÜDEK tarafından belirlenen ölçütlere uyumlu olacak şekilde, bölüm yeni bir yapılanmaya geçmiş ve bu kapsamda ders planları, dersler, içerikler, krediler, ders kalite düzeyleri, teknoloji kullanımı, pratik uygulama gibi tüm başlıklarda köklü değişiklikler planlanmış ve yapılmıştı. Bu bağlamda, inşaat mühendisi adayı öğrencilerin eğitim-öğretim kalitelerini en üst düzeye çıkartıp, standart hale getirildi.

ÜNİVERSİTE: AKREDİTASYON BELGEMİZ GÖNDERİLMİŞTİR

Harran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, "MÜDEK değerlendiricilerinden oluşan MÜDEK takımı Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü ziyaret etmiş, binlerce sayfalık, tüm dokümanlarımızı, kanıtlarımızı, ders notlarımızı, sınav evraklarımızı, öğrenci değerlendirme belgelerimizi, ödevlerimizi incelemiştir. Ayrıca MÜDEK takımı, bölümümüzün fiziki olanaklarını, laboratuvar ve bilgisayar salonlarımızı incelemiş, dekanlık ve rektörlük yönetimiyle toplantılar yapmış, üniversitemizin tüm birimleriyle bölümümüzün resmi ilişkileri ve evrakları incelenmiştir.

Bu hususları kapsayan raporumuz MÜDEK tarafından olumlu görülerek, akreditasyon belgemiz 01.07.2015 tarihinde tarafımıza gönderilmiştir. Bu kapsamda 2 yıl süre ile İnşaat Mühendisliği Programları için MÜDEK akreditasyonu almış bulunmaktayız. Bu akreditasyon sayesinde, İnşaat Mühendisliği Programlarımızdan (normal ve ikinci öğretim) mezun öğrencilerimizin diplomaları uluslararası geçerlilik kazanmış olup, bundan sonra artık diplomalarımız Avrupa ve Amerika'da geçerli olan EUR-ACE Etiketli sertifika ile birlikte verilecektir" ifadelerine yer verildi.

ALGIN: OXFORD'U URFA'YA GETİRDİK

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Algın, konu hakkında yaptığı açıklamada konunun önemine vurgu yaparak, sevindirici olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Algın açıklamalarında "Urfa'da Oxford olmadığından okuyamayanlar, artık Oxford'a kariyer yapmak isterlerse Harran Üniversitesine gelebilirler, günümüz bilgisayar çağında artık Oxford'a gidilmesine gerek yoktur. Biz en üst düzeyde verdiğimiz eğitimle zaten Oxford'u Urfa'ya getirdik" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mühendislikler, MÜDEK Tarafından Akredite Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement