Aydın'da Temizlik İşçisi Minibüs Durağına Camlı Kitaplık Yaptı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Temizlik İşçisi Minibüs Durağına Camlı Kitaplık Yaptı

Aydın\'da Temizlik İşçisi Minibüs Durağına Camlı Kitaplık Yaptı

Nazilli Belediyesi'nde temizlik işçiliği yapan Ali Akalın, "Arslanlı Halk Kütüphanesi" adını verdiği kitaplıkla toplumdaki okuma alışkanlığını geliştirmek niyetinde.

27.11.2015 12:25  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli İlçesi Arslanlı Mahallesi'nde yaşayan 36 yaşındaki Ali Akalın, toplumdaki okuma alışkanlığının gelişmesi için bir minibüs durağına 'Arslanlı Halk Kütüphanesi' adıyla bir kitaplık monte etti. Arslanlı sakinlerinin mini kitaplığa kitap desteğinde de bulunduğunu söyleyen Akalın, diğer duraklarda da benzerlerinin yapılması için belediye başkanlarına çağrıda da bulundu.

ALİ AKALIN KENDİ İMKANLARIYLA MİNİBÜS DURAĞINA BİR KİTAPLIK YAPTI

Nazilli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 36 yaşındaki Ali Akalın, evli ve iki çocuk babası. Akalın toplu taşıma aracı bekleyen yolcuların yararlanması için Arslanlı Mahallesi'ndeki kendi imkanlarıyla durağa camlı bir kitaplık yaptı. Akalın kitaplığın içine 40'a yakın kitap da koydu.

AKALIN: KİTAPLIĞI YAPARKEN ÖNCELİKLE ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNDÜM

Akalın'ın "Arslanlı Halk Kütüphanesi"ni öncelikle öğrencileri düşünerek yaptığını ama tüm mahalle sakinlerinin kitaplıktan yararlandığını da vurguladı: "Mahalle sakinleri bu uygulamayı sahiplendi. Burada beklerken kitap okuyorlar."

MAHALLE SAKİNLERİ DE KİTAPLIĞA KİTAP BAĞIŞLAYACAK

Ayrıca mahallelilerin kitap desteğinde de bulunduğunu söyledi. "Durak kitaplığının belediye tarafından yapıldığını sanan mahalle sakinlerinden Öznur Tan ve Emine Kahya, Ali Akalın'ın bu düşüncesini çok beğendiklerini söyleyerek kitap desteğinde bulunacaklar." dedi.

Akalın kitaplıkların diğer duraklarda da yaygınlaşması için Aydın'daki diğer belediye başkanlarına da çağrıda bulundu. "Bu uygulamanın diğer duraklarda da yaygınlaşması için Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan destek istiyoruz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Temizlik İşçisi Minibüs Durağına Camlı Kitaplık Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement