Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı Geliştirme" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı Geliştirme" Toplantısı

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı Geliştirme" Toplantısı

Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçilerinin sorunları tartışıldı.

17.04.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi (HRÜ), Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Şanlıurfa ve Adıyaman Valilikleri işbirliğiyle yürütülen " Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme" çalışmaları kapsamında, Şanlıurfa'da toplantı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre HRÜ'nün Osmanbey kampüsünde gerçekleştirilen toplantıda, "Tarımda hastalık ve erken ölüm nedenleri, tarımda çalışanlara yönelik yasal düzenlemeler, toplum sağlığı merkezleri'nde hizmetin yürütülme şekli, anne ve bebek ölümlerini önleme" konularından katılımcılar bilgi verildi.

Vali İzzettin Küçük, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'dan 48 ile yapılan mevsimlik göçün sadece Şanlıurfa'yı değil gidilen illeri de olumsuz etkilediğini belirtti.

Tarımsal göçün başta sağlık olmak üzere birçok konuda soruna yol açtığını da ifade eden Vali Küçük, ailece yapılan tarımsal işçi göçünden dolayı eğitim sisteminin de olumsuz etkilendiğini, göç hareketliliğinin neden olduğu sorunlarla ilgili devletin önemli çalışmalar başlattığını kaydetti.

Toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Yozgat, Niğde, Kayseri, Malatya, Adana, Hatay ve Adıyaman'dan gelen akademisyenler katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı Geliştirme' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement