Memurlar İçin "Cuma Namazı İzni" Talep Edildi - Son Dakika
Güncel

Memurlar İçin "Cuma Namazı İzni" Talep Edildi

Memurlar İçin "Cuma Namazı İzni" Talep Edildi

Memur-Sen, cuma namazı sebebiyle kamu görevlilerinin öğle tatili süresinin cuma günleri için 2 saat olmasını talep etti.

30.07.2015 15:19  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen, kamu görevlileri için cuma namazı vaktinde 1 saat fazla izin istedi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, konfederasyonun toplu sözleşme tekliflerine, "Cuma Namazı Vakti İzin Süresi" maddesi eklendi.

CUMA GÜNÜ ÖĞLE İZNİ 2 SAAT OLSUN TALEBİ

Teklifte, kamu görevlilerinin öğlen arası süresinin cuma günleri için, cuma namazı vaktini de içerecek şekilde 2 saat olarak belirlenmesi talep ediliyor.

Memur-Sen, teklifinde, kamu görevlilerinin din ve vicdan hürriyeti, ibadet hürriyeti ve siyaset yapma haklarının teminat altına alınmasını da istedi.

KILIK KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ DE MASADA OLACAK

Memur-Sen 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak, "Kamu görevlileri, 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik' hükümlerinde başta başörtüsü olmak üzere kılık kıyafet yasağı sonucu doğuran ve evrensel hukukun, insan onurunun ve temel özgürlüklerin ruhuna aykırı hükümlere tabi olmaksızın, özgür tercihleriyle belirledikleri kılık kıyafetle kamu hizmeti sunabilirler. Bu hakkın kullanılmasında, bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama yapılamaz." teklifini de masaya taşıyacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memurlar İçin 'Cuma Namazı İzni' Talep Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • ümit: zaten çok çalışıyorlar ya öğle tatili 2 saat olacakmış :) aldıkları maaş helal mi onlara 7 18 Yanıtla
  • Vatansever: la bırakın bu işleri hemşerim. ister memur olsun ister işçi olsun. ister özel sektör çalışanı olsun. zaten cumaya gidiyorlar, o hakaret etmeye doyamadığınız ateist patronlar bile saygıyla karşılıyor bu durumu böyle bir sorun yokki. kim neyin kafasını yaşıyor. hangi ülkede sendikacılık yapıyor bu memursen 3 18 Yanıtla
  • Gerçeğe gerçek söz: Cumaya gideni tutan mı varmış ki ! birde yasa çıkarmanın peşindesiniz.Tamam cuma günleri iki saat izin versinler akşamda iki saat geç çıksınlar bakalım kabul ediyorlarmı ?iki saat geç çıkmayı hiç bir memur kabul etmez ama cuma için iki saat izin istemeyi bilir. 16 5 Yanıtla
  • cemal: cumya gidenler ve gitmeyenler. bir bu derdimiz eksikti. 2 16 Yanıtla
  • C.D.: din diye diye insanları dinden çıkaracaksınız. 6 12 Yanıtla
  • haticenur: bence tatiller cuma ve cumartesi olmalı 14 3 Yanıtla
  • PEYGAMBERİMİZ (SAV): ÜMMETİM; NAMAZ,NAMAZ DEMİŞTİR. 12 3 Yanıtla
  • Şenol: Yorumlara baktimda harbi üzüldüm dinimize bu kadar dil uzatmak ne haddinize.inşaAllah bu yazdıklarınıza pişman olamazsınız Allah ıslah ve hidayet nasip etsin..Tovbe edin Cehennemin ateşi ne dayanacagimiz kadar günah isleyelim.insan cehennemdeki ateşini kendisi biriktirir.3 cumaya gitmiyenin kalbi mühürlenir hadis. Barı hiçbirşey yapmiyorsak dil uzatmiyalim bu toprağın altı çok çetin peygamber efendimiz S.a.v şöyle buyuruyor Öyle kabirler vardır cennet bahçelerinden bir bahçe öyle kabirler vardır cehennem çukurlarından bir çukur 12 3 Yanıtla
  • din istismarına son: Bir memur olarak karşıyım hangi saat olursa olsun namazıma gidiyorum 8 6 Yanıtla
  • adanaliyik: Ulkeyi namazmi kurtaracak. 5 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement