Medikal 2000 Sağlık Sektörünün Geleceğinden Umutlu - Son Dakika
Yerel

Medikal 2000 Sağlık Sektörünün Geleceğinden Umutlu

Medikal 2000 Sağlık Sektörünün Geleceğinden Umutlu

Kombassan Holding iştiraklerinden Medikal 2000 Genel Müdür Vekili Murat Gelincik, sağlık sektörünün geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

17.04.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kombassan Holding iştiraklerinden Medikal 2000 Genel Müdür Vekili Murat Gelincik, sağlık sektörünün geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Kombassan Holding bünyesinde, 1998 yılında kurulan ve sağlık ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Medikal 2000 Tıbbi Cihazlar ve İleri Teknoloji San. ve Tic. A.Ş., Konya Organize Sanayi Bölgesinde 9 bin metrekare kapalı alan ve 3 bin metrekare açık alanda çalışmalarına devam ediyor.

"DÜNYA MARKASI OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Genel Müdür Vekili Murat Gelincik, sektöre ait yaptığı açıklamada; Medikal 2000 olarak çalışmalarında temel olarak müşteri memnuniyeti, sürekli iyileştirme, sürekli gelişme ve yüksek kaliteyi prensip edindiklerini, nitelikli ürünleri ile sektörde kabul görmüş firmalardan olduklarını ifade etti. Süratli servis hizmetleri ve yedek parça temini ile müşteri odaklı olarak çalışan firmalarının hedefinin; ürün kalitesinden ödün vermeden müşterilerinin güvenle kullanabilecekleri ürünler üretmek olduğunu belirten Gelincik, firmalarının Türkiye ve dünya pazarındaki yerini yükselterek dünya markası olmayı hedeflediklerini söyledi.

"ARGE FAALİYETLERİ VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Üretim yaptıkları başlıca ürünlerin; elektromekanik hasta karyolası, mekanik hasta karyolası, hidrolik ve elektromekanik ameliyat masası, jinekoloji ve doğum masası, transfer sedyesi, acil müdahale sedyesi, hasta taşıma arabası, etajer, yemek masası, refakatçi koltuğu, diğer hastane ekipmanları (muayene masası, paravan, eskoba, serum askısı gibi) olduğunun altını çizen Gelincik, ürünlerinin gelişimi için kuruluş bünyesinde bulunan ARGE kısmında görev yapan mühendis kadrosu ile geniş kapsamlı ARGE faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelincik, bu çalışmalar kapsamında en büyük desteği Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinden almakta olduklarını belirtti.

"SEKTÖRDE İHTİYACIN BÜYÜK KISMI YERLİ FİRMALARCA KARŞILANIYOR"

Medikal 2000'nin ürettiği ürün gruplarına ait piyasa talebinin yüzde 75'ini belli başlı sekiz yerli firma tarafından karşılandığını belirten Gelincik, yabancı firmaların yüzde 20'sini, küçük medikal firmaların ise yüzde 5'ini karşılamakta olduğunu söyledi.

Sektörde yüksek kaliteyi prensip edinen bir firma olarak kaliteden ödün vermediklerini söyleyen Gelincik, daha iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunmak için, ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ve ürünlerinin tamamına yakını için ise TSE/ TSEK Belgeleri ne sahip olduklarını ifade etti.

"40 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Medikal 2000 olarak bu sektörde yüzde 10 -15 civarında paya sahip olduklarını söyleyen Gelincik, 40'a yakın ülkeye ve dört kıtaya ihracat yaptıklarını belirterek, satışlarının yüzde 50'sini ihrac olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sektörde en önemli sorunlardan birinin, hasta yataklarının en büyük maliyetini oluşturan, motor ve tekerlekler de ucuz ve kalitesiz Çin malı kullanılması olduğunu ifade eden Gelincik, bu nedenle sektörde fiyat ve rekabet ortamının oluşturulamadığını söyledi.

"SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ UMUT VERİCİ"

Şehir Hastaneleri Projeleri ile önümüzdeki yıllarda sağlık sektörünün iyice hareketleneceğini ifade eden Gelincik, açıklamasında; "Son yıllarda yabancı bazı büyük firmalar, yerli firmalarla ticari ortaklığa girmekte ve pazardan pay almak istemektedirler. Ayrıca önümüzdeki yıllarda uygulanacak Hasta ve Yaşlı Bakım Evleri projesi ile bu sektörde yatak ve diğer ekipman ihtiyaçları oluşacağını öngörmekteyiz. Türkiye Kamu Hastaneler Birliğinin geçen yıl gerçekleşmeyen toplu yatak alım işlemleri de bu yıla planlamakta, komşumuz Irak'ın yeniden yapılanma sürecinde birçok hastane inşaatı ihalesi gerçekleştirmekte olduğunu biliyoruz. Bütün bu gelişmeler göz önüne alınacak olursa, sektör adına umut verici gelişmelerin yaşanacağı söyleyebiliriz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medikal 2000 Sağlık Sektörünün Geleceğinden Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement