Amazon'daki Yerliler İlk Kez Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Amazon'daki Yerliler İlk Kez Görüntülendi

Amazon\'daki Yerliler İlk Kez Görüntülendi

Brezilya-Peru sınırındaki Amazon ormanlarında yaşayan ve dış dünya ile hiçbir bağlantıları olmayan yerliler ilk kez görüntülendi.

01.08.2014 11:41  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerlilerin güvenini sağlamak için kendilerine muz ikram edildiğini ve nehrin karşı tarafında bulunan küçük bir köye davet edildiğini vurgulayan dernek yöneticileri bu kişilerin iletişimi hayvan sesi çıkartarak veya vucudunda işaretler yaparak sağladığını belirtti.

YERLİLER HENÜZ MEDENİYETLE TANIŞMAMIŞLAR

Yerlilerin ok, mızrak ve pala taşıyarak kendilerini koruduğu ancak içlerinden birinin kaçakçıların unuttuğu bir silahı taşıdığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, yerlilerle kurulan bu ilk temas sonrası bazılarının bulaşıcı hastalıklara yakalandığının belirlendiği ve Brezilya hükümetinin sağladığı sağlık ekiplerinin bu bölgeye giderek tedaviye başladığı duyuruldu. Brezilya ile Peru sınırları arasında bulunan Amazon bölgesinde 50'den fazla yerli kabilenin bulunduğu ve bunlarının çoğunun henüz medeniyetle tanışmadığına dikkat çekildi.

ISLIK ÇALIYORLAR VE HAYVAN SESLERİ ÇIKARIYORLAR

Brezilya merkezli yerlileri koruma kurumu FUNAI tarafından servis edilen görüntülerde üç Amazon yerlisinin bölgede modern şartlarda yaşayan halk ile karşılaştığı görüldü. Islık çaldıkları ve hayvan sesleri çıkardıkları belirtilen yerlilerin, çok ürkek oldukları da kaydedildi. FUNAI yetkilileri, yerlilerin bölgedeki uyuşturucu kaçakçıları yüzünden sık sık yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amazon'daki Yerliler İlk Kez Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • orhun: en azından kredi kartları borçları yok:) 26 0 Yanıtla
  • mamoste: Medeniyetle tanışmamışlar ama satır ve balta icad etmişler. Ama inşallah medeniyetle tanışmamış olsunlar yoksa onlarda boğaz keser. Biz medeni oldukta ne oldu halimiz ortada. 20 0 Yanıtla

Advertisement