Mardin'de seçim sonuçları öncesi söz vatandaşta - Son Dakika
Soğuk Haber

Mardin'de seçim sonuçları öncesi söz vatandaşta

Mardin\'de seçim sonuçları öncesi söz vatandaşta

Mardin'de seçim sonuçları öncesi söz vatandaşta.7 Haziran 2015 Genel seçimler öncesi İHA'ya konuşan Mardinli seçmenler, yıllardır biriken sorunların kavgasız bir şekilde çözülmesini istiyor.

28.05.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

öncesi İHA'ya konuşan Mardinli seçmenler, yıllardır biriken sorunların kavgasız bir şekilde çözülmesini istiyor.

Mardin'in dünyanın ikinci antik kenti, kültür mirası ve açık hava müzesi olduğunu belirten esnaf Mehmet Yertüm, şu ana kadar yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu söyledi. Yertüm, "Şu an Mardin'in 1. Caddesi tamamen değiştirilmesi ve mimariye uygun hale getirilmesi gerekiyor. Burada ciddi bir şekilde otoparktan yakınıyor ve birçok misafir araçlarından hiç inmeden geri dönüyorlar.öncesi olduğu gibi her seçim öncesi vaatlerde bulunuyor ve bunlar seçimden sonra unutuluyor. Biz bunun değişmesini istiyoruz. Gerçekten memleketine hizmet edecek, ciddi yatırımlar yapabilecek insanların mecliste yer edinmelerini istiyoruz. Şu an barış sürecimiz var. Bu bizi her şeyden daha çok mutlu ediyor. Ancak ekonomi şu an durmuş durumda. Her seçim öncesi bir duraksama yaşanıyor, insanlar karasız kalıyorlar, sonrası ne olacak diye düşünüyorlar" dedi.

Mardin başta olmak üzere bölgede işsizlik sorunun had safhada olduğunu dile getiren işçi Mehmet Turan ise, "Mardin'in en başta işsizlik sorunu var. Sosyal ve ekonomik olarak zayıf. Güneydoğu'ya ikinci sınıf vatandaşı olarak bakıyorlar, bu da yanlış. Yatırım yok, çalışma alanları yok" diye konuştu.

"HUZURLU BİR ORTAM İSTİYORUZ"

Mardinli vatandaş Ahmet Hocaoğlu ise öncelikle 1. Cadde'nin iyileştirilmesi istedi. Otopark sorunun halen çözülemediğini dile getiren Hocaoğlu, turizm konusunda daha ciddi çalışmaların yapılabileceğine inandığını belirtti. Hocaoğlu, "Meclise gidecek vekillerimizden halkın vekilliğini tam olarak yapmalarını istiyoruz. Huzurlu bir ortam istiyoruz. Pek basına yansımasa da esnaf kan ağlıyor" şeklinde konuştu.

"MECLİS'TEN TEMENNİMİZ YENİ ANAYASA'DIR"

Yenişehir semtinde oturan Muhammed Arasan adlı vatandaş da, "Her ne kadar Mardin'in ismi büyükşehir olsa da birçok sorunu vardır. Özelikle kentleşme ile ilgili çok ciddi sorunlar vardır. Yenişehir'de birçok yeni bina yapılmış ancak ne bir parkı var ne de şehir planlaması. En önemlisi de su sorunu var, her ne kadar kısmi olarak çözülmüş olsa da yer yer bir hafta veya 10 gün sular kesiliyor. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Meclise göndereceğimiz vekiller bunları takip etmek zorundadırlar. Vekillerde bunu takip etmeleri zaman hem halkımız kaybediyor hem de şehrimiz geri kalıyor. Mardin, birçok şehre göre çok geri kalmıştır. Dışarıdan gelen misafirler, Mardin'i gördüklerinde çok hayıflanıyorlar. Kadim bir şehir olan Mardin'imiz bu halde olması ciddi sıkıntılar oluşturuyor. 7 Haziran'da sandık başına gidecek. Meclisten temennimiz, yeni bir Anayasa'nın yapılmasıdır" dedi.

"SORUNLAR KAVGASIZ ÇÖZÜLSÜN"

Son 3 aydır işlerinin çok düştüğünü ve kiralarını bile ödeyemez duruma geldiklerini belirten Sultan Eksik de esnafın perişan bir halde olduğunu söyledi. Huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğine işaret eden Eksik, vekillerin kavga etmeden sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Son Dakika Soğuk Haber Mardin'de seçim sonuçları öncesi söz vatandaşta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement