Maden Kaderimiz Olmasın" Deyip Bodrum'a Geldiler - Son Dakika
Yerel

Maden Kaderimiz Olmasın" Deyip Bodrum'a Geldiler

"Maden Somalı Gencin Kaderi Olmamalı Projesi" kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinden Bodrum'a gelen 30 gence turizm sektöründe yetiştirilmek üzere eğitim veriliyor.

23.12.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Maden Somalı Gencin Kaderi Olmamalı Projesi" kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinden Bodrum'a gelen 30 gence turizm sektöründe yetiştirilmek üzere eğitim veriliyor.

Bodrum ve Soma kaymakamlıkları, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) ve Soma Çocuk Gelişim Merkezi'nin desteğiyle yürütülen proje kapsamında Soma ilçesinden Bodrum'a gelen 30 genç, mutfak, servis, ön büro ve kat hizmetleri branşlarında eğitim almaya başladı.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Ortakent-Yahşi Mahallesi'nde konaklayan gençleri ziyaret etti. Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle Soma'daki gençleri turizm sektörüne kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Gençleri Bodrum'da turizmde istihdam etmeyi amaçladıklarını anlatan Gödekmerdan, "Eğitimler sonucunda kendilerine resmi bir sertifika verilecek" dedi.

Daha önce de Van'dan gelen depremzedelere eğitim verdiklerini hatırlatan Gödekmerdan, " Türkiye'nin istihdamı açısından, turizmde kaliteli ve kalifiye eleman bulma açısından, çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum" görüşünü dile getirdi.

Turizmle ilgili 4 branşta eğitim

BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Soma'daki gençlerin okullarını bitirip iş arama noktasına geldiğinde gidecekleri tek yerin maden olduğunu anlattı. Madenlerin durumunun bilindiğini belirten Karcılıoğlu, "Hepimiz Somalı gençlerin tek yolunun maden olmadığını, turizmin bir çıkar yol olduğunu düşündük. Bunu yaygınlaştırmayı umut ediyoruz. Turizmle ilgili 4 branşta eğitime tabi tutulacaklar" diye konuştu.

Soma'dan eğitime katılan Rabia Taşkın, kendilerine önemli bir fırsat sunulduğuna dikkati çekti. Geleceğe dair planlarının çoğaldığını ifade eden Taşkın, "Uzaktan akrabalarım, madende çalışıyor. Ben, bu kaderi değiştirmek istiyorum. Bunun için turizmde çalışmak istiyorum. 4 aylık eğitim, bize çok katkı sağlayacak. Gerekirse kat temizliği yapacağım, bir şekilde turizmde iyi bir yere geleceğim" dedi.

"Maden, ölümle yaşam arasında sınır"

Kursiyerlerden İbrahim Akın, daha önce kömür yıkama merkezinde çalıştığını anlatarak şunları kaydetti:

"Madenciliğin nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Madem sektörü, yaşamla ölüm arasındaki bir sınır. Yer altına giren arkadaşlarım vardı, ölen kişiler vardı. Çok üzüldük. Gençler, madenciliğe girmekten korkuyorlar."

Öte yandan, Soma'dan 10 kişilik ikinci bir grubun da ileriki günlerde ilçeye geleceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maden Kaderimiz Olmasın' Deyip Bodrum'a Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement