Mad Başkanı Karataş'tan Kurban Kesimi ve Hijyen Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Mad Başkanı Karataş'tan Kurban Kesimi ve Hijyen Uyarısı

Mad Başkanı Karataş\'tan Kurban Kesimi ve Hijyen Uyarısı

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, kurban kesecek vatandaşlara kurban kesimi ve kurban etinin saklanması konularında uyarılarda bulundu.

21.09.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, kurban kesecek vatandaşlara kurban kesimi ve kurban etinin saklanması konularında uyarılarda bulundu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve MAD Başkanı İsmail Karataş, kurban bayramı öncesinde kurban kesimi ve kurban etinin muhafazası konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban kesimi sırasında gerekli hijyen ve teknik şartlara uymanın etin daha uzun dayanması ve kalitesi için son derece önemli olduğunu belirten Karataş, "Çünkü et ve et ürünleri, bozulması çok kolay ve hızlı şekillenen, yüksek risk grubundaki ürünlerdir. Kesim öncesi hayvanlar strese sokulmamalıdır. Dinlendirilerek kesilen hayvanın kanı daha iyi ve kolay akacağından etin kalitesi artar. Hayvanın asılı vaziyette kanatılması tercih edilerek kanatma işi kısa zamanda tamamlanmalıdır. Bu şekilde asılı vaziyette yapılan kanatmalarda iç organlardan kaslara bakteri geçişi önemli oranda azalmaktadır" dedi.

"Kesilen kurbanlık etlerinin parçalama ve muhafaza koşullarının uygun ısı ve şartlarda yapılması gerekir" diyen Karataş şunları söyledi:

"Karkaslar sıfır derecede en az 24 saat soğutularak dinlendirilmelidir. Parçalanma işleri, etin kullanımından kısa bir süre önce yapılmalı, parçalanmış etler uzun süre bekletilmemelidir. Taze et dinlendirildikten sonra kaplar içerisinde buzdolabında 3-4 gün süreyle saklanabilir. Eğer çiğ kıyma olarak saklanırsa bu süre daha kısadır. Eti dondurmak suretiyle saklama süresini uzatabiliriz. Donmuş et eksi 18 derecede 6 aya kadar parçalar halinde muhafaza edilebilir. Ancak dondurup çözdüğümüz eti tekrar donduramayız, bu yüzden dondurmadan önce tek seferde tüketilecek büyüklükte paketlemek yararımıza olacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mad Başkanı Karataş'tan Kurban Kesimi ve Hijyen Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement