Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar - Son Dakika
Güncel

Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar

Lübnan\'daki Suriyeli Sığınmacılar

Lübnan Kalkınma ve Yardım Kuruluşları Birliği, Arsal'daki sığınmacılara acil yardım çağrısında bulundu Birliğin Genel Sekreteri Umri: "Sığınmacılar için sağlık alanında olağanüstü hal ilan edilmeli ve bir an önce harekete geçilmeli"

21.10.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Kalkınma ve Yardım Kuruluşları Birliği, Arsal kasabasındaki Suriyeli sığınmacılara acil yardım çağrısında bulundu.

Birliğin Genel Sekreteri Ahmed el-Umri, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve uluslararası insani yardım kuruluşlarından, Lübnan'ın Arsal kasabasındaki Suriye sığınmacılara destek olmasını istedi.

Lübnan-Suriye sınırındaki Arsal kasabasında sığınmacıların hastalıklar ve kışın yaklaşmasıyla "insani felaket"ile karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Umri, "Beldede, 67 kampta 4 bin 809 çadır var ve bu çadırlarda yaklaşık 5 bin aile kalıyor. Sığınmacılar arasında Hepatit hastalığı yayılmaya başladı. Arsal'daki 2 hastane, günde yaklaşık 400'den fazla hastaya bakıyor ve günde 50 bin dolar maliyeti var" dedi.

Kış aylarının gelmesiyle sığınmacıların zor durumda kalacağını, özellikle çocukların hastalıktan etkileneceği uyarısında bulunan Umri, "Sığınmacılar için sağlık alanında olağanüstü hal ilan edilmeli ve bir an önce harekete geçilmeli. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur, kamplara gıda ve yardım götürülen yolların kapanmasına yol açtı" diye konuştu.

BM verilerine göre, Lübnan'da 1 milyon 200 binden fazla Suriyeli sığınmacı bulunuyor ve bu sayının yıl sonunda 1 milyon 500 bin olacağı tahmin ediliyor. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement