Londra'da Bulamadığı Tedaviyi Kocaeli'nde Buldu - Son Dakika
Yaşam

Londra'da Bulamadığı Tedaviyi Kocaeli'nde Buldu

Londra\'da Bulamadığı Tedaviyi Kocaeli\'nde Buldu

İngiltere’de yüksek tansiyon hastalığı sonucunda vücudunun sol tarafı felç olan Gülistan Karataş, Londra’daki tedaviyi yetersiz bularak geldiği Kocaeli’nde özel bir bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde sol bacağı ile elini yeniden kullanabilmeye başladı.

09.08.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de yüksek tansiyon hastalığı sonucunda vücudunun sol tarafı felç olan Gülistan Karataş, Londra'daki tedaviyi yetersiz bularak geldiği Kocaeli'nde özel bir bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde sol bacağı ile elini yeniden kullanabilmeye başladı.

İngiltere'de 40 yılı aşkın bir süredir yaşayan 76 yaşındaki Gülistan Karataş, geçirdiği yüksek tansiyon hastalığı sonrasında kısmi felç yaşadı. Vücudunun sol tarafı felç olan kadın, Londra'da bir kliniğe yatarak tedavi sürecine başladı. Londra'da doktorların kendisine felç ile yaşamayı kabul ettirmeye çalıştıklarını belirten Karataş, yılmayarak tedaviye devam etme kararı aldı. Yaptığı araştırmalar sonucunda Kocaeli'nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren özel bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini bulan Gülistan Karataş, tedavisine burada devam etme kararı aldı.

Geçen temmuz ayının başlarında İzmit'e gelerek tedaviye başlayan Karataş, sedye ile geldiği özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde 1 ay gibi kısa bir sürede baston yardımıyla yürümeye başladı. Burada çok iyi olduğunu söyleyen Gülistan Karataş, "2 ay yattım Londra'da ama bu tedaviler yok orada. 1 ay da evde yattım. Nisan'ın 7'sinde felç oldum. Orada hiçbir şey yaptırmadılar. Azıcık ufak tefek yürüttüler. Burada çok iyiyim. Burada çok memnunum. Yani yavaş yavaş başladım işte. Oranın tedavisi buraya uymaz. 2 ay yattım ama buranın 2 günde yaptığı tedaviyi onlar 2 ayda yapmadı" dedi.

Gülistan Karataş'ın tedavisini üstlenen uzman doktor Hatice Ergüner ise, "Gülistan Hanım yaklaşık 1 ay önce geldi bize. 4 ay önce yüksek tansiyona bağlı felç geçirmiş. 2 ay kadar İngiltere'de tedavi görmüş ancak bize geldiğinde herhangi bir aktif hareketi yoktu. 1 ay burada biz rehabilitasyon tedavisine aldık. Lokomat tedavisi, iş uğraşı terapisi, ozon terapisi ve fizik tedavi programlarından oluşan bir program oluşturduk. Şu anda tripodla, yani üç ayaklı kanedyen ile desteksiz yürür durumda ve gelişme her geçen gün devam etmekte. Yine kolundaki aktif hareketleri başladı. Kolunu günlük yaşantısında yavaş yavaş kullanmaya başladı" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Londra'da Bulamadığı Tedaviyi Kocaeli'nde Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement