Lider Kadın Eğitimi Kursunu Tamamlayanlar Sertifika Aldı - Son Dakika
Yerel

Lider Kadın Eğitimi Kursunu Tamamlayanlar Sertifika Aldı

Bornova Belediyesi Kent Konseyi ile Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Lider Kadın" eğitim programını tamamlanan 70 kadına sertifikaları verildi.

16.06.2011 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi Kent Konseyi ile Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Lider Kadın" eğitim programını tamamlanan 70 kadına sertifikaları verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Evka-4'teki Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral katıldı.

Kurslarda, ailenin korunması, kadınların sivil toplumdaki yeri ve önemi, doğuma hazırlık, dünyada ve Türkiye'de üreme sağlığı, bilgi edinme kanunu ve dilekçe yazma gibi konularda dersler verildi. Ayrıca, güvenli gıda, kadına yönelik şiddet, kadınlara ve çocuklara yönelik tacizden korunma, kadınlara yönelik kanserler ve erken tanı ile gereksiz ilaç kullanımı konularında da bilgilendirme yapıldı.

Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Türkiye'de kadınların bir hayli sıkıntısı olduğunu kaydederek , "Ben , ülkemizin değişik yerlerinde görev yaptım. Buralarda kadınlarımızın yaşadığı sıkıntıları gördüm. Ne yazık ki İzmir gibi bir büyük şehrimizde de benzer sorunlar var. Bu yüzden Bornova Belediyemizin lider kadın eğitimlerini çok önemsiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bornova Belediye Başkanı Sındır da kadınları toplumun eşit bireyleri olarak görmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Kadın özgür yapısıyla ailesini koruyacak bir konumda olmalıdır. Lider kadın eğitimlerinin işte böyle bir amacı var. Sağlıklı bir toplum yapısı, ancak sağlıklı ve her türlü bilgi ile donatılmış kadınlarla olur. Lider kadın eğitimi programına katılanlar aldıkları bilgileri mahallelerinde paylaşacaklar. Elbirliği ile çağdaş uygarlık düzeyinin yakalanmasına katkıda bulunacağız. "

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lider Kadın Eğitimi Kursunu Tamamlayanlar Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement