Kütahya'da Çiftçiler Sürek Avına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Çiftçiler Sürek Avına Çıktı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, ekili alanlara zarar veren yaban domuzları için sürek avı gerçekleştirildi.

25.02.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, ekili alanlara zarar veren yaban domuzları için sürek avı gerçekleştirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yaban domuzlarının tarla ve bahçelere zarar vermesini önlemek amacıyla Ahmetoluğu, Seydiköy, Akpınar, Porsuk Barajı, Sabuncupınar, Fındık, İncik, Doğuluşah, İnli ve Sökmen köylerinde sürek avı gerçekleştirildiği bildirdi.

Bu mevkilerdeki ormanlık alanlarda bu türün aşırı derecede arttığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mevcut domuz popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altına çekilebilmesi için sürek avı yapılmasına karar verilmiştir. bu kapsamında Müdürlüğümüz organizasyonunda, Orman ve Su İşleri Kütahya Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kütahya Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçiler ve gönüllü olarak ava katılmak isteyen avcıların iştiraki ile sürek avı yapıldı. Kütahya Ziraat Odası tarafından kumanya dağıtımı yapılan sürek avına, 33 kişi sürekçi ve avcılık belgesine sahip çiftçilerden oluşan 14 avcı katıldı. Sürek Avı esnasında 14 adet yabani domuz vurulmuştur. Domuz dışında hiçbir yabani hayvan avlanmamıştır. Düzenlenen sürek avına davet edilmelerine rağmen merkez ilçedeki avcı Kulüpleri katılmamışlardır."

Açıklamada, sürek avının Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yayımlanan "2014-2015 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararları" çerçevesinde mevzuata uygun şekilde yapıldığı da ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Çiftçiler Sürek Avına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement