Kur'an Kursunda Yangın: 6 Çocuk Can Verdi, 3 Çocuk Yaralı - Son Dakika
Yaşam

Kur'an Kursunda Yangın: 6 Çocuk Can Verdi, 3 Çocuk Yaralı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Karaağaç Köyü'ndeki Kur'an kursu binasında elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 6 çocuk yanarak can verdi, 3 çocuk yaralandı.

01.12.2015 09:55  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki bir yatılı Kur'an kursunda henüz belirlenemeyen ancak elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 6 öğrenci hayatını kaybetti, 3 öğrenci de yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Kulp ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde meydana geldi. Kırsal alanda bulunan mahalledeki yatılı Kur'an kursunda yangın çıktı.

6 ÇOCUK OLAY YERİNDE CAN VERDİ, 3 ÇOCUK YARALANDI

Yangında, Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Nur Muhammed Bayka, olay yerinde hayatını kaybederken, Mahsum Bayka, Abdullah Tekin ve Mehmet Mensur Bayka adlı 3 öğrenci ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

JANDARMA OLAY YERİNDE

Olayın ardından bölgeye gelen jandarma ekipleri, çevrede incelemelerde bulunurken, yangınla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

DİYANET, MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

6 çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla iki müfettiş görevlendirildi.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş ve Kur'an kurslarından sorumlu Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak'ı, olayı yerinde incelemek üzere bölgeye gönderdi.

GÖRMEZ, YAKIN TAKİPTE

Görmez'in, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen ve Kulp Müftüsü Selahattin Özçelik'i arayarak bilgi aldığı ve konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.

Kur\'an Kursunda Yangın: 6 Çocuk Can Verdi, 3 Çocuk Yaralı

Son Dakika Yaşam Kur'an Kursunda Yangın: 6 Çocuk Can Verdi, 3 Çocuk Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Kürt: Jitemin işi gibi görünüyor çünkü bunlar Kürt çocukları Allah rahmet eylesin 9 23 Yanıtla
  • Durun artık: Rabbim ailelerine sabır versin 27 0 Yanıtla
  • TÜRK: Onlar her çocuk gibi Melek,çünkü suçu ve günahı yok..Şehit vatanı için canverendir... 12 8 Yanıtla
  • KEREM: Şu cennet vatanımızda ne kadar dinsiz imansız kafir varmış ALLAHLA alay eden. ALLAH hepsinin cezasını en kısa zamanda versin inşallah Ahirete bırakmasın.Yangında şehid olan yavrularımıza Allahtan rahmet,kederli ailelerine başsağlığı diliyorum,yaralı çocuklarımıza da YÜCE RABBİM acil şifalar versin. 16 1 Yanıtla
  • inci: bu cocuklarin olumunu babalarina baglayan isita pkk baglayan bazi beyinsiz varliklar allah sizi islah etsin ne diyeyim 10 3 Yanıtla
  • huver: pkk yapmadıysa yorumculuğu bırakırım Marksist Leninist bir orgut sonuçta ilk hedefleri kuran kursları 7 4 Yanıtla
  • Patron: insan olmayan yaratıklar hersey pkk mi yapıyor.insan olun oğlum insan. 5 6 Yanıtla
  • baş çavuş: kazim avadori sanki pkknın yaptığı vahşetleri bilmiyorsun 6 4 Yanıtla
  • zoruna mi gitti: tum kürtler hristiyan olmali diyorlardi bazi insan artıkları(hdp) bence bu bi işaret kesinlikle kundaklama var bu iste kobani olaylarinda da kur an kursu yakmislarda herkes biliyor bu ilk degil ki 8 2 Yanıtla
  • baki: Yangin ciktiginda benzin dokmus gibi saniyeler icinde her yani sarmaz, bu cocuklarin basinda hicmi kimse yoktu bunlari disari cikaracak.daha oncede konyada bina cokmus onlarcasi olmustu.ebeveynler allain takdiri deyip arastirma bile yaptirmamislardi.buda oyle olur.beyinlere burada kilit vurulursa insan hayatinin onemide kalmiyor.cok yazik. 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement