Kumluca Yağmurla Taşan Dere Mahalleliye Geçit Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Kumluca Yağmurla Taşan Dere Mahalleliye Geçit Vermiyor

Kumluca Yağmurla Taşan Dere Mahalleliye Geçit Vermiyor

Yağmurla taşan dere mahalleliye geçit vermiyor Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde özellikle bu yıl yağmurla taşan Akdere, Yenikışla Mahallesi sakinlerine zor anlar yaşatıyor.

30.03.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağmurla taşan dere mahalleliye geçit vermiyor

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde özellikle bu yıl yağmurla taşan Akdere, Yenikışla Mahallesi sakinlerine zor anlar yaşatıyor. Mahalleli otomobille geçemediği dereyi acil durumlarda traktörle geçmek zorunda kalıyor.

Kumluca'ya bağlı Yenikışla Mahallesi'nden geçen Akdere, her yağmurda taşıyor. Derenin taşması mahallelinin ilçe merkezi ve diğer mahallelerle olan bağlantısını olumsuz yönde etkiliyor. Burada yaşayan halk, otomobille geçmediği derede kalınca traktörler yardıma koşuyor. Özellikle hastalık ve benzeri acil durumlarda halk benzer sıkıntıyla karşılaşırken, bu sabah soğuk algınlığı yüzünden rahatsızlanan 10 yaşındaki Kadir Gülüş de dereyi traktörle geçmek zorunda kaldı.

'KÖPRÜ İSTİYORUZ'

Mahalle halkından Turgut Uysal, "Mahallemizin içinden geçen bu dere yıllardan beri çok nadir taşardı. Bu yıl yağmurlar çok olunca bu dere sürekli taştı. Şu anda gördüğünüz şekli en az halidir. Çok taşıyor. Otomobillerimizle geçemiyoruz. Hastalarımızı ilçeye götürmek için traktör kullanıyoruz. Eşyalarımızı taşıyamıyoruz. Bu yoldan geçmek için yağmurların durup deredeki suyun azalmasını bekliyoruz. Devletimizden bu dereye köprü yapılmasını istiyoruz" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca Yağmurla Taşan Dere Mahalleliye Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement