Kulüp Başkanı Ali Karakaş,"Başarımızı Gölgelemek İstiyorlar. Bu Derin Üzüntü Yaratıyor " - Son Dakika
Spor

Kulüp Başkanı Ali Karakaş,"Başarımızı Gölgelemek İstiyorlar. Bu Derin Üzüntü Yaratıyor "

Kulüp Başkanı Ali Karakaş,"Başarımızı Gölgelemek İstiyorlar. Bu Derin Üzüntü Yaratıyor "

Kulüp Başkanı Ali Karakaş,"Başarımızı gölgelemek istiyorlar.

01.02.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulüp Başkanı Ali Karakaş,"Başarımızı gölgelemek istiyorlar. Bu derin üzüntü yaratıyor "

Teknik Direktör Sertaç Küçükbayrak, kurada kendilerine Başakşehir'in çıkmasını isterken, Ercüment ise çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşmak istediklerini söyledi.

Takım Kaptanlarından Abdullah Çetin, "Bursa spor maçı bizim için anlamı değişik olan bir karşılaşma idi. 6-7 yıl önce Diyarbakırspor forması gidiyordum. O zaman küme düşmüş ve çok üzülmüştük. Onun acısı bende fazlasıyla vardı. Allah'a çok şükür Bursa'yı eledik ve o taraftarımızın önüne alnımızın akıyla çıktık." diye konuştu

ZİRAAT Türkiye kupasında Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek bir üst tura yükselen İkinci lig takımlarından Amedspor'da çeyrek final sevinci yaşanıyor.Kulüp Başkanı Ali Karakaş, gösterdikleri sportif başarıyı bölgede yaşanan sıkıntılar yüzünden farklı bir alana çekilmeye çalışıldığını belirterek, "Takımı bu alanda olumsuz tepkilerle illegalize edip bizim başarımızı gölgelemek istiyorlar. Buda bizi derinden üzüyor"dedi. Takımın Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak, kurada Başakşehir'in çıkmasını isterken, Ercüment ise çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşmak istediklerini söyledi.

ÇEYREK FİNAL ÇIKTI, İKİ FUTBOLCUYU RENKLERİNE KATTI

Kupa'da Bursaspor'u kendi sahasında üstün bir oyun ile 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen Amedspor'da bir üst tura çıkmanın sevinci yaşanıyor. Dün gece kentte dönen ve büyük bir coşku ile karşılanan Amedspor, bugün daha önce kendi takımında oynayan ve Şanlıurfaspor'a giden Sıdık İstemi ve Malatyaspor'a giden Kamil İçer ile sözleşme imzalayarak onları takıma kattı. Kulüp Başkanı Ali Karakaş ve Başkan vekili Nurullah Edemen'in hazır bulunduğu imza töreninde Sıdık ve Kamil eski takımlarına dönmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

"SPORTİF BAŞARIMIZ GÖLGELENMEK İSTENİYOR"

Ziraat Türkiye kupasındaki başarılarını anlatan Kulüp Başkanı Ali Karakaş, Amedspor taraftarına öncelikle gönlüden teşekkür etmek istediğini ifade ederek, "Taraftarımız Bursa maçına gelemediler ama biz milyonlarca taraftarımızın yüreğinin bizimle olduğunu biliyorduk. Bu bilinç ile çocuklar sahaya çıktılar ve onun inancıyla oynadılar. Maçı alabileceklerine inanarak o maçı oynadılar ve ciddi bir performans, mücadele ve takım ruhu ile oynadılar. Bu anlamda bu takımı desteklemek lazım"dedi. Gösterdikleri sportif başarıyı bölgede yaşanan sıkıntılardan olsa gerek farklı bir alana çekilmeye çalışıldığını söyleyen Başkan Karakaş, "Takımı bu alanda olumsuz tepkilerle illegalize edip bizim başarımızı gölgelemek istiyorlar buda bizi derinden üzüyor. Çok olumlu tepkilerde alıyorum ama maalesef sosyal medyaya baktığınız zaman bizim bu başarıyı bir provaksyon şeklinde ifade eden taraflarda oluyor. Bu bizi derinden üzüyor yani spor'un bir kardeşlik, barış ve dostluk alanı olduğunu düşünüyoruz. Bütünleştirici olduğunu düşünüyoruz ama maalesef sporu siyasete bulaştırıp bir ayrıştırma duygusuna hizmet eden bir tarz ile bizim başarımızı gölgelemeye çalışıyorlar. Buda bizi derinden üzüyor"diye konuştu. Kulüp Başkanı Ali Karakaş, kupadaki hedeflerinin final olduğunu ve final oynamak istediklerini belirterek, "Bunu söylediğimiz zaman insanlar bize gülümsüyor ama kim düşünürdü Amedspor'un bugün çok sınırlı bütçelerle bu başarıyı elde edebileceğine. Biz buna inanıyorsak inanıyorum ki biz daha büyük başarılar elde edeceğiz"dedi.

"SPORTİF BAŞARI ELDE ETMEK İÇİN HER ZAMAN YÜKSEK PARALAR HARCAMAK GEREKMİYOR"

Kulüp Başkan Vekili Nurullah Edemen ise, sportif kazanç elde etmek için her zaman yüksek paralar ve cirolar harcamak gerekmediğini ifade ederek, "Sportif başarı için inanmışlık, sistem ve düzen çok önemlidir. Bizde Amedspor olarak sezon başından beri bu sistem ile yürümeye çalıştık. Hakikaten kendini bilen, sorumluluğunu taşıyan arkadaşlarımız ile kadromuzu kurmaya çalıştık. Bugünde bunun mükafatını alıyoruz. Bugüne kadar kupada oynadığımız bütün maçlardan galibiyet ve beraberlik ile ayrıldık. Neredeyse kupanın namağlup takımlarından bir tanesiyiz. Bu bizi inanılmaz mutlu ediyor, bu başarılarımızın tesadüf olmadığını her geçen gün ortaya koyuyoruz. İnşallah bundan sonraki maçlarda devam edecektir. Haddimizi ve bütçemizi bilerek işimizi yapıyoruz. Kulübümüzün öyle Türkiye'deki diğer takımlar gibi inanılmaz borçları yok, bizim ödeyebileceğimiz borçlarımız var. Her sezon sonunda kulübümüzü 200-300-400 milyon arasında bir borç ile kapattık. Bunlarda borç sayılmaz bugünkü spor ekonomisine bakıldığında. Devre arasında kadromuzun yeterli olduğunu düşünüyorduk. Transfer yapmamayı planlıyorduk. Ama Teknik heyetimizin verdiği rapor doğrultusunda ve başta da aldığımız bir karar doğrultusunda kupada yürümeyi planlıyorduk, şimdi çeyrek finale çıkmamızla birlikte eski sporcumuz Ercüment'i aldık ve onun dışında iki takviye ile dahada güçlendik. Kupada öncelik gidebildiğimiz yere kadar gidiyor olmak. Sonuçta futbol sürprizlere gebe bir oyundur. Hedefimiz önce yarı finale çıkmak onu yaparsak her takım gibi kazanmak için sahaya çıkmayı hedefliyoruz. Rakibimizin kim olduğu önemli değil, final oynama şansımız olursa bizi inanılmaz mutlu edecektir"diye konuştu.

"KURA'DA BAŞAKŞEHİR ÇIKSIN İSTİYORUM"

Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak ise, Türkiye Kupası maçları başlamadan Amedspor olarak bir hedef belirledikleerini ifade ederek, "Gidebileceğimiz en iyi noktaya kadar gitmek istiyorduk. Sezon başında karekterli, iyi koşan ve mücadele eden bir takım kurmaya çalıştık. Semeresini kupalarda görmeye başladık. Başarımızın altında iyi bir aile ortamı ve birbirini seven ve birbirine inanan bir takım ruhu var. Son oynanan Başakşehir ve Bursa maçlarındaki zafer inancın zaferi oldu. Türkiye'de şu anda son 8 takım arasında kaldık inşallah oradan da başarımızı devam ettiririz. Maçlar zor geçecek, süper lig takımları ile oynayacağız. Mücadeleyi sahaya yansıtacağız inşallah sonucuna da yansır. Kurada eşleşirsek Başakşehir ile bir daha karşılaşmak istiyoruz. Karşılaşırsak o maçı geçebileceğimize inanıyoruz. Tabi kurada ne olur onu bekleyip göreceğiz"dedi.

"6-7 YIL ÖNCEKİ BURSA MAÇI YÜZÜNDÜN KÜME DÜŞMÜŞTÜK"

Amedspor kaptanlarından Abdullah Çetin de, bu başarıyı getiren arkadaşlarını kutladığını, taraftarlarını mutlu ettikleri için kendilerininde çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu formanın kutsal olduğunu biliyoruz. Başakşehir maçında hakemin kararı ile berabere kaldığımızı herkes gördü. Bursa maçı bizim için anlamı değişik olan bir şeydi. 6-7 yıl önce ben o zaman Diyarbakırspor forması gidiyordum. Çok üzülmüştüm biz o zaman küme düşmüştük. Onun acısı bende fazlasıyla vardı. Allah'a çok şükür Bursa'yı eledik ve o taraftarımızın önünü alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonra diğer kesimlerden destek bekliyoruz. Yarı finale çıktığımız taktirde seneye Avrupa kupalarında oynayacağız biz. Buraya gelmemizdeki en büyük etken takımdaki arkadaşlık ortamıdır. Takımımızın bütçesi çok büyük değil, büyük paralar ödemiyor ama takımda müthiş bir arkadaşlık ortamı var. Önceki hedefimiz kupa, sonra ligde de bir üst lige çıkmak istiyoruz. Halkımızdan destek bekliyoruz"dedi.

"BURSA FAVORİ İDİ AMA MAÇI BİZ ALDIK"

Amedspor'un başarılı oyuncusu Yusuf Yağmur, Başakşehir maçında çok iyi oynadıklarını ama son dakika golü ile berabere kaldıklarını kaydederek, "İyi ki öyle olmuş. O maçı içerde oynasak belki bu kadar mutlu olamayacaktık. Bursa maçının başından sonuna kadar çok işi mücadele ettik. Çok iyi pozisyonlar yakaladık hatta daha farklı olabilirdi. Arkadaşlarımızı, hocalarımı ve yönetimi herkesi kutluyorum. Bu güzel gidişatımızı lige yansıtmak istiyoruz. Bizim asıl hedefimiz ligdir"diye konuştu. Amedspor'un Konya'lı futbolcusu Abdullah Çoban da, herkesin Başakşehir maçından sonra kendilerinin bir üst tura çıkamayacağına inandığını belirterek, "Bu maça o bilinç ile çıktık, çünkü herkes Bursa'yı favori görüyordu. Ama biz önce hocamızın bize dediği gibi oynadığımız futboldan zevk alarak oynadık. Öyle oynadık ve galip geldik, tüm takım arkadaşlarımızı teşekkür ediyorum. Hedefimiz gidebileceğimiz yere kadar gitmektir. Önümüzde lig maçı var oraya yönelmek istiyoruz. Ligdeki iki maçımızı alıp play of ve birinci lige çıkmak istiyoruz" dedi.

"KURADA FENERBAHÇE'NİN ÇIKMASINI İSTİYORUM"

Ercüment Balıkçı ise, ikinci ligde mücadele veren bir takım olduklarını ve tüm arkadaşlarının maç boyunca ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Taraftarımızda yoktu ama alnımızın akıyla çıktığımızı düşünüyorum ben. Arkadaşlarımızı, hocalarımıza, yönetime ve bizi güzel karşılayan taraftarımı teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımız için önemli bir maçtı. İnsanlar mutlu olmak istiyor bizde onlar için oynadık. Böyle bir takıma karşı galip gelmek bizi de çok mutlu etti. Kura çekiminde Fenerbahçe'nin çıkmasını isterim. Çünkü orada oynamak ve Fenerbahçe'yi bu kentte getirmek Diyarbakır için çok güzel bir olay olacağını düşünüyorum. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. O kadar süper lig takımı arasında bir biz varız birde çıkarca Tepecikspor olacak. Sadece kupa yok ligde de hedefimiz devam ediyor. Ligde hedefimiz şampiyonluktur bunu başarırsak çok mutlu olacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kulüp Başkanı Ali Karakaş,'Başarımızı Gölgelemek İstiyorlar. Bu Derin Üzüntü Yaratıyor ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement