Küçücük Restoranın Sahibi Ünlü İş adamının Büyük Teklifini Reddeti - Son Dakika
Ekonomi

Küçücük Restoranın Sahibi Ünlü İş adamının Büyük Teklifini Reddeti

Küçücük Restoranın Sahibi Ünlü İş adamının Büyük Teklifini Reddeti

Eminönü'nde yemekleriyle nam salan Can Oba Restorant'ın sahibi, ünlü iş adamı Ferit Şahenk'in ortaklık teklifini reddetti.

02.03.2015 11:37  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öyle yeme içme mekanları vardır ki, dünyanın dört bir tarafından gurmeler kapısında kuyruk olur. Gurmeler yemeklerini deneyip yazdıkça da meraklıları sıraya girer. Böyle restoranlarda rezervasyon yaptırmak için aylarca beklemeniz gerekir.

YEMEK İÇİN AYLARCA SIRA BEKLENİYOR

Sirkeci Hocapaşa Mahallesi'ndeki Can Oba Restoran'ı da böylesi mekanlardan... Öyle restoran dediğimize bakmayın, içeride sadece beş masası var. Hava şartları müsait olduğunda dışarıya da dört-beş masa atabiliyor. Böylece maksimum kabul edebildiği müşteri sayısı 20'yi buluyor.

DÜNYA MUTFAĞINI ÖRNEKLİYOR

Can Oba Restoran, girişimcisi ve şef aşçısı Can Oba'nın adını taşıyor. 45 yaşındaki girişimci uzun yıllar yurtdışında yaşamış. Almanya ve Latin Amerika'da ünlü restoranlarda aşçı olarak çalışmış, iki buçuk yıl önce İstanbul'a dönen Can Oba, daha önce 'ıslama köftecisi' olan mekanı alıp kendi özgün yorumuyla yaptığı yemekleri 'damak lezzeti gelişkin' müşterilere sunmaya başlamış. Ünü o kadar yayılmış ki, bugün aradığınızda üç ay sonrasına rezervasyon kabul ediyor.

ŞAHENK'İN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Can Oba'nın gördüğü ilgi bu alanın en büyük yatırımcılarından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de ilgisini çekmiş. Şahenk mekana ortak olmak istemiş ama olumlu yanıt alamamış. Bu konu ile ilgili aradığımız Can Oba "O konuya girmek istemiyorum" demekle yetiniyor. Peki üç ay sonrasına rezervasyon yapılan mekanı girişimcisi büyütmek istemiyor mu? Can Oba, kirası uygun olan yeni bir yer baktıklarını söylüyor.

KİRASI UCUZ YER BAKIYOR

Karaköy, Eminönü öncelikli bölgeleri... Bostancı bölgesinde bile araştırma yaptığını söyleyen Can Oba kirayı önemsiyor çünkü iyi yemeği uygun fiyatla müşterilerine sunabilmesi için bunun da şart olduğunu belirtiyor. Bu arada kişi başı dört ana yemekle mekandan 100 TL'ye çıkılabildiğini belirtelim. (Kaynak: Para Dergisi)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Küçücük Restoranın Sahibi Ünlü İş adamının Büyük Teklifini Reddeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • €f€: Pohpohlaya pohlohlaya yaptığınız yemeklerin Kralı'nı benim annem'de yapıyor!hem de 3 ay beklemeye gerek yok!üstelik beleş...açlıktan simit yerim yine de para vermem böyle yerlere... 38 3 Yanıtla
  • 666: Utanmadan hala ucuz kira peşinde...günde on binlerce para kazanıyorsun 17 2 Yanıtla
  • çççç: herkes karnı doyduğu kadar kazansa kimse aç kalmaz 14 0 Yanıtla
  • Zaza musa 1000 göl: Lan adam elektrik parasını zor ödüyor . . . 10 0 Yanıtla
  • hasannurialtay@ttmail.com: şahenge adres vermiş arkadaş. belki ilginenir diye. bu reklamı yapanın komisyonu ne acaba. 9 0 Yanıtla
  • ombudsman: Ben olsam satardım 6 2 Yanıtla
  • Metay: Ferit Şahenk benim gibi tahtakalenin havasını suyunu unutamamış olsa gerek ondan teklif etmiş hatırası var yoksa zaten daha iyisini yapabilir. Yinede helal olsun 6 1 Yanıtla
  • santana: f. şahenk bu konuda sabıkalıdır, bilenler bilir zaafını. 6 0 Yanıtla
  • Osman baba: Efe... Helal sana... En güzel yorumu yapmışsın... 2 0 Yanıtla
  • lk: kıl 0 0 Yanıtla

Advertisement