Küçük Mucitlerinden Yeni Deneyler - Son Dakika
Güncel

Küçük Mucitlerinden Yeni Deneyler

Küçük Mucitlerinden Yeni Deneyler

Şanlıurfa'da bir alış veriş merkezinin çocuklara yönelik düzenlediği 'Küçük Mucitler Atölyesi' ilgi odağı oldu.

28.10.2015 12:48

Şanlıurfa kent merkezindeki Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin Küçük Mucitler Atölyesi'nde Urfalı çocuklar bu kez "Toprakta hava var mı? Ve "Havadaki oksijen yanmayı sağlar mı?" sorularının cevaplarını deney yaparak bulmaya çalıştı.

Çocuklar, Küçük Mucitler Atölyesi'nin deney konuları arasında yer alan "Toprakta hava var mı?" sorusuna cevap bulmak için uzman eğitmenler nezaretinde deney yaptılar. Bir kavanozun içinde yarıya kadar toprak dolduran çocuklar, daha sonra bunun üzerine su dökerek, toprak yüzeyinde küçük hava kabarcıklarının oluştuğunu ve bunlardan bir kısmının su içinde yükseldiği gördüler.

Mucitler Atölyesinin aynı gün içindeki ikinci seans etkinliğinde ise "Mum Deneyi" vardı. "Havadaki oksijen yanmayı sağlar mı?" sorusuna cevap arayan çocuklar bu kez, yaktıkları mumun üzerini bardakla kapattılar. Bardak ile oksijen kaynağını kesen çocuklar, bir süre sonra mumun söndüğünü gördüler. Çocuklar bu deney sonucunda, havasız bir ortamda yanmanın gerçekleşmediğini ve oksijenin yanmayı sağladığını öğrendiler.

Etkinliklerin sonunda küçük mucitlere sertifikaları verilirken, onları oluşturulan platform etrafında izleyen aileleri de bu güzel anları cep telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirdiler.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Küçük Mucitlerinden Yeni Deneyler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement