KPSS Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

KPSS Sonuçları Açıklandı

4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen KPSS 2015 ve ÖABT sınav sonuçları açıklandı.

28.07.2015 18:57  Güncelleme: 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

ADAYLARA AYRICA SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK

ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açıldı. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TC KİMLİK NUMARASI VE ÖSYM ŞİFRESİYLE SONUÇLAR ÖĞRENİLEBİLECEK

2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklandı. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını öğrenebilirler.

"37 BİN KADRO İÇİN ONAY ALDIK"

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen atamaları hakkında adayları üzecek bir açıklama yaptı. Nabi Avcı'nın katıldığı programda yaptığı açıklama "Bu yıl yapılmış olan KPSS sonuçları ve Alan bilgisi sınav sonuçlarına göre Ağustos ayında 37 bin kadro için Maliye Bakanlığı'ndan onay aldık" dedi. Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada ayrıca iki yıl içerisinde ücretli öğretmen sorununun da kadro ile çözüleceğini söyledi. Hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamalarda öğretmen atamaları için telafuz edilen rakamın 47 bin olması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

ADAYLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından 37 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklaması, öğretmen adaylarını memnun etmedi, tepki topladı. Adaylar daha önce 47 bin olarak açıklanan öğretmen ataması rakamının düşmesi konusunda tepki gösterdiler ve bu tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler.


ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir.

ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ PANİKLEMEYİN

KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM'den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM'nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr'den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra "Şifremi Unuttum" alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

İNTERNETTEN ŞİFRE ALAMIYORSANIZ SINAV MERKEZLERİNDEN ALABİLİRSİNİZ

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS'de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM'nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

KPSS Sonuçları Açıklandı

Son Dakika Güncel KPSS Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • İzmit: Zamaninda cevapları milletinin önüne serdiniz ya.... HAKKİM HARAM OLSUN.... HİC BİR ZAMANDA HELAL ETMEM... 17 0 Yanıtla
  • OTTOMAN EMPIRE: bizde pkklıları yakıcaz teker teker 7 7 Yanıtla
  • YOLSUZLUKLAR SORULMASI SUC OLAN TEK ÜLKE: İSTERSENİZ EN YÜKSEK PUANINI ALIN EGER DAYINIZ YOKSA NAFİLE DAYINIZ VARSA PUAN DERDİNİZDE OLMAZ 10 3 Yanıtla
  • Hollyshit: Abi bu memleketin yarısından çoğu üniversiteli işaiz 8 2 Yanıtla
  • Hsyn: 47 bin nerdeeee yalancilar 9 0 Yanıtla
  • 07: Ögretmenler rahat rahat ataniyor ama ibfliler neden atanamiyor cok buyuk haksızlık bu ülkede sadece ögrtmenler işsiz degil 4 5 Yanıtla
  • .,.,: Sınav cok zordu okadar emek verdik bosuna gitti hepsi haram olsun hakkımız 6 1 Yanıtla
  • üzgünüm: Bır yılım heba oldu sonuc hüsran 7 0 Yanıtla
  • şırnak: hay bu ösym nin de.... o kadar uzman kişiler var ösym de buna rağmen o kadar yanlış soru çıkıyor!! 5 2 Yanıtla
  • karizma: Başlarım kpssye ortalık kan gölü hala torpil muhabbeti başta Kürtler sonrada lazlar turkiyeyi terk edin 2 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement