Kosova'da Görkemli Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Görkemli Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Kosova\'da Görkemli Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Kosova'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Priştine'deki Emerlad Oteli salonunda düzenlediği resepsiyonla kutlandı.

30.10.2014 11:29

Kosova'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi Sencer Ozan'ın, Priştine'deki Emerlad Oteli salonunda düzenlediği resepsiyonla kutlandı. Türk bayrakları ve Atatürk'ün fotoğraflarını içerin barkovizyonla donatılan salonun girişinde resepsiyona katılan davetlileri, Büyükelçi Songül Ozan ve eşi karşıladı. Resepsiyona, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Başbakan Haşim Taçi, bakanlar, parti liderleri, milletvekilleri, dini liderler, yabancı ülkelerin büyükelçileri, Kosova'da görev yapan Türk askerleri, Türk Polisi, işadamları ve bin kadar davetli katıldı. İstiklal Marşı ve Kosova Milli Marşı'nın okunması ardından, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Büyükelçi Ozan, konuklara Türkçe ve İngilizce hitap etti.

BÜYÜKELÇİ SONGÜL OZAN: CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLARKEN, AKLIMIZ VE DULARIMIZ MAHSUR KALAN 18 MADENCİDE

Büyükelçisi Songül Ozan, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları ile birlikte tüm şehitlerin önünde hep birlikte saygıyla eğilerek Cumhuriyet bayramının 91'ci yılını kutlarken, Karaman madeninde mahsur kalan 18 madencinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Büyükelçi Ozan, 'Bugün bayramımızı kutladığımız günde çok üzücü bir maden kazasıyla karşı karşıyayız ve bu üzüntümüzü sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu anda aklımız ve aklınızın, Türkiye'de olduğunu biliyorum. inşallah bir mucize olur ve güzel bir haber alırız' dedi.

Büyükelçi Ozan, konuşmasının devamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, kardeş ülke ve akraba topluluklarına göndermiş olduğu Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu .

BAŞABAKAN HAŞİM TAÇİ: KARDEŞ ÜLKE TÜRKİYE'NİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLARIM, 18 MADENCİNİN KURTULMASI İÇİN DUA EDERİM

Resepsiyonda hazır bulunan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, DHA'ya yaptığı açıklamada, 'Kosova'nın bağımsızlığını ilk ülke olarak tanıyan dost ülke, Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutlarım, bu bayrama yeni Cumhurbaşkanı olarak giren dostum Recep Tayip Erdoğan'a da tebriklerimi sunarım. Ne var ki bu bayram gününde meydana gelen maden kazası hepimizi derinden üzdü. 8 madenci için dua ediyorum' diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANI ENVER HOCAY: 18 MADENCİNİN KURTARILMASINDA KOSOVA'DAN BİR YARDIM İÇİN TÜRKİYE HÜKÜMETİYLE İRTİBATTA OLACAĞIZ

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay, Cumhuriyet bayramını kutlarken, Karaman madenindeki kazaya da değindi. Bakan Hocay, Türkiye'den aldığımız bu üzücü haber, Kosova Hükümeti ve Kosova halkını derinden üzdü. Kosova küçük bir devlet olmasına karşın yine de biz hükümet olarak, Türkiye hükümeti ile irtibata geçip, yardım sunmaya hazır olduğumuzu aktaracağız. Türkiye'nin üzüntüsü bizim de üzüntümüzdür? derken, bir kez daha Cumhuriyet bayramını kutladı.

KOSOVA DEMOKRATİK TÜRK PARTİSİ BAŞKANI MAHİR YAĞCILAR: MADENCİLERİN KURTARILMASI İÇİN YÜCE RABİMİZE DUA EDİYORUZ

Demokratik Türk Partisi Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar DHA'ya yaptığı açıklamada, 'İlk sırada Türkiye Cumhuriyetinin 91'inci yılını kutlamak istiyorum. Cumhuriyet bayramı önemli bir bayramdır. Bu gün Türkiye için olduğu kadar, soydaş ve akraba toplulukları için de önemlidir ve onun için hepimizin bayramı kutlu ve mutlu olsun. Bugün maalesef üzücü bir haber Türkiye'den geldi. Maden ocağında mahsur kalan madencilerin bir an önce kurtarılmalarını bekliyoruz. Yüce Rabbimize dua ediyoruz. Bütün çabaları da takdirle karşılıyoruz. inşallah bu saatlerde, en güzel haberi alırız' dedi.

Bine yakın kişin katıldığı resepsiyonda, maden kazası nedeniyle müzik şöleni iptal edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Görkemli Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement