Körfez Ülkeleri Turizm Acentaları Samsun'da - Son Dakika
Yerel

Körfez Ülkeleri Turizm Acentaları Samsun'da

Samsun Valisi Şahin: "Körfez ülkelerinde yaşayan Arap kardeşlerimiz daha önceki yıllarda Trabzon, Rize ve Artvin gibi Karadeniz Bölgemizin diğer illerinin turizm potansiyelini keşfettiler.

16.10.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, Vali İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Vali Şahin, körfez ülkeleri turizm acentalarının temsilcilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete, Samsun'un turizm potansiyeli ve ulaşım imkanları hakkında bilgi verdi. Samsun'un turizme son derece elverişli bir şehir olduğunu kaydeden Şahin, "Samsun'u huzur ve güven kenti olarak tanımlayabiliriz. Turistlerin gittikleri yerde en çok aradıkları şey huzur ve kendilerini güvende hissetmeleridir. Onun için biz Samsun'a getireceğiniz her turiste garantör olacağız" dedi.

Türk Hava Yolları'na söz konusu tanıtım gezisini düzenlediği için teşekkür eden Şahin, şöyle konuştu:

"Türk Hava Yolları dünyada ülkemizin bayrak taşıyıcısıdır. Özellikle son on yılda Türk Hava Yolları'nın yaptığı başarılı çalışmalar ve çıkışlar tüm dünyada gıpta ve hayranlıkla izlenmektedir. Bu organizasyonun düzenlenmesinde ve gelen konuklarımıza ev sahipliği yaptığı için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bilgisini öğrendiğimde ben de büyük bir heyecan duydum. Samsun'a göreve geldiğim günden bu yana üzerinde durduğum konulardan bir tanesi de Samsun'un turizm potansiyelidir. Bu konuda gerekli çalışmaları büyük bir hızla gerçekleştireceğiz. Sizlerin Körfez Bölgesi ülkelerinden bizleri ziyarete gelmeniz bu konuda bizleri hem heyecanlandırdı hem de umutlandırdı. Körfez ülkelerinde yaşayan Arap kardeşlerimiz daha önceki yıllarda Trabzon, Rize ve Artvin gibi Karadeniz Bölgemizin diğer illerinin turizm potansiyelini keşfettiler. Şimdi sıra Samsun'da. Samsun'da gerçekten çok rahat edeceksiniz ve keyifli vakit geçireceksiniz."

Samsun'un Karadeniz kıyısında dört ulaşım modunu da bünyesinde bulunduran önemli bir kent olduğunu, kentte kara, deniz, demir ve hava yolunun olmasının turizm açısından önemine vurgu yapan Şahin, "Samsun ulaşım imkanları ile diğer iller ve ülkelerle bağlantısını rahat sağlıyor. Bu da Samsun'a gelen misafirlerimize ilimizin komşu illeri olan Amasya, Tokat ve Çorum illerini günü birlik gezip, ziyaretlerini zenginleştirme imkanı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Samsun'un turizmle ilgili önemli bir avantajının da sağlık sektörü olduğuna işaret eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık turizmi açısından ilimiz gerçekten de dikkate alınması gereken bir yerdir. Gerek plastik cerrahi, gerekse normal sağlık ve tedavi konusunda Samsun öne çıkmış bir şehirdir. Şu anda birçok özel hastane bulunmaktadır. Ayrıca dünyada sadece Almanya ve Pakistan'da üretimi yapılan cerrahi el aletleri üretimi Türkiye'de Samsun ilimizde yapılmaktadır. Samsun'dan kuzey ülkelerine hava yolu trafiği oluşturulursa, kuzey ülkelerinden Samsun'a turist akını olacaktır. Biz bunu sağlarsak hem kuzey ülkelerinden, hem de körfez ülkelerinden gelen turist misafirlerimizle Samsun, kuzey ve güneyin buluştuğu bir şehir olacaktır.  Samsun'a siz ve sizinle beraber gelecek Arap kardeşlerimizin burada rahat etmesi için başta ben ilin Valisi ve Samsunluların ellerinden geleni yapacağını belirtiyorum. Biz sizlerle kardeşiz."

Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ise "Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğü olarak, Türk Hava Yolları'nın pazarlama faaliyetlerinden biri olan fam-trip'i gerçekleştirmek üzere körfez bölgesine odaklanmış bulunuyoruz. Samsun'u körfez bölgesi ülkelerinin 8 şehrinde tanıtmak amacı ile bu programı düzenledik. Dört gün sürecek bu programda amacımız bölgedeki insanların ilgisini çekip Samsun'u tanıtmaya çalışmaktır" dedi.

Ziyaretin sonunda Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürü Gezmişoğlu ve Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, günün anısına Şahin'e uçak maketi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Vali Şahin ise Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan'a Samsun Kız Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan ve üzerinde lale motifi işlemelerinin yer aldığı seramik bir tablo hediye etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Körfez Ülkeleri Turizm Acentaları Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement