Konak Tünelleri'nde Son 300 Metre - Son Dakika
Yerel

Konak Tünelleri'nde Son 300 Metre

Tamamlandığında İzmir sahil yolu ile Yeşildere'yi birbirine bağlayarak, İzmir trafiğini rahatlatması beklenen Konak Yeşildere tünellerinde yaklaşık bin 400 metrenin kazıldığı belirtildi.

13.10.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yapımı süren ve bin 674 metrelik Konak Tünelleri projesinde yaklaşık bin 400 metrenin kazıldığı bildirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımına yaklaşık 3 yıl önce başlanan ve 2015 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanan Konak Tünelleri projesinde kazılacak son 300 metre kaldı.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile tünellerde incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, bin 674 metre uzunluğundaki tünellerde kazı çalışmalarının önemli bir bölümünün tamamlandığını ifade etti.

Denizli, kalan son 300 metrede kazı çalışmalarının Aralık ayında bitirileceğini belirterek, tünellerinin 2015 yılının ilk yarısında hizmete girmesiyle, İzmir trafiğine nefes aldıracak bir projenin tamamlanacağını aktardı.

Proje kazı çalışmalar kapsamında "riskli alan" diye tabir edilen bölümlerin kazı işlemlerinin tamamladığını işaret eden Denizli, çalışmaların bundan sonra çok daha hızlı ilerlemesini beklediklerini söyledi.

Denizli, projede iş ve işçi güvenliği konusuna önem verildiğini sözlerine ekledi.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da zor bir zeminde çalışıldığını, tünel içi ve üzerinde 535 noktadan sürekli deformasyon ölçümü yapılıp kayıt altına alındığını ifade etti.

Çalışmalarda herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını ifade eden Uraloğlu, "Bugün itibariyle sorunsuz şekilde projede öngörüldüğü gibi kazı çalışmalarına devam ediyoruz. Tarihi niteliği olan Damlacık Camii, Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü Binası ve tescilli yapılarda güçlendirme çalışmaları yapılarak, herhangi bir problem olmadan, bir zarar görmeden ilerliyoruz" diye konuştu.

-Evlerinden tahliye edilen semt sakinleri geri dönecek

Uraloğlu, tünel güzergahı üzerinde bulunan bazı mahallelerde tünel çalışmaları nedeniyle oluşan deformasyonlara de değinerek, şunları kaydetti:

"Konutlarda oturan vatandaşların can ve mal güvenlikleri için bölge müdürlüğümüz tarafından yapılan taşınma ve kira yardımları ile geçici olarak yapılan tahliyeler tamamen tedbir amaçlıdır. Tünel çalışmaları bittiğinde, konutların yapısal onarımları yapılarak vatandaşlarımızın konutlarına tekrardan dönüşleri sağlanacaktır." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konak Tünelleri'nde Son 300 Metre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement