Kışın Bahar Havası Arıcılara Yaradı - Son Dakika
Yerel

Kışın Bahar Havası Arıcılara Yaradı

Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yazıcı: "Bu yıl kış aylarında yalancı bahar nedeniyle arı kaybımız olmadı" "Badem çiçeklerinden bu yıl fazlaca faydalanan arılar kendini geliştirdi.

04.03.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, havaların ılıman gitmesinin arılara olumlu yansıdığını belirterek, "Bu yıl kış aylarında yalancı bahar nedeniyle arı kaybımız olmadı" dedi.

Yazıcı, AA muhabirine, Balıkesir'de bin 580 arıcının, 170 bin kovanla arıcılık yaptığını ve yıllık 4 bin ton civarında bal ürettiğini söyledi.

Her yıl bugünlere gelindiğinde arı kayıplarını telafi için çalıştıklarını ifade eden Yazıcı, "Kıştan çıkarken arı kaybımız yok. Bu yıl kış aylarında yalancı bahar nedeniyle arı kaybımız olmadı. Havaların ılıman gitmesi nedeniyle arılar kayıpsız, rahat çalıştı" diye konuştu.

Her yıl bu dönemlerde arıların özellikle badem çiçeklerinden faydalanamadığını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Soğuğa denk geliyor, arılar çalışamıyor, çiçekler dökülüyor, boşa gidiyordu. Badem çiçeklerinden bu yıl fazlaca faydalanan arılar kendini geliştirdi. Sezon bu yıl çok iyi geçecek. Bu dönemde kendini iyi geliştiren arılardan haziran-temmuz aylarında iyi bal alırız diye düşünüyoruz. Şimdi doğadaki çiçeklerin açmasını bekliyoruz. Bunun için biraz daha yağışa ihtiyaç var ancak havalar soğursa önemli sıcaklık düşüşleri yaşanırsa sıkıntı yaşanabilir."

Güney Marmara'da bal üretim sezonunun iyi geçeceğini anlatan Yazıcı, "İzmir'in Dikili ve Aliağa bölgesinde konaklayan arıcılarımızdan da iyi haberler geliyor. Ege ve Marmara'da arılar kendini iyi geliştirdi" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kışın Bahar Havası Arıcılara Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement