Kırşehir'e Sağlık Alanında Yeni Kadrolar Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'e Sağlık Alanında Yeni Kadrolar Açıldı

Kırşehir\'e Sağlık Alanında Yeni Kadrolar Açıldı

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker, Kırşehir'de görev yapacak yeni doktor kadrolarının niteliklerinin belli olduğunu açıkladı.

19.04.2012 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker, Kırşehir'de görev yapacak yeni doktor kadrolarının niteliklerinin belli olduğunu açıkladı.

Açılan kadrolar ve yapılacak atamalarla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker "Önümüzde iki atama dönemi bulunuyor. Birincisi 44. dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü yönetmeliği kapsamında çekilecek kuralar var. Bu atamalarla ilgili kadrolar belli oldu. Doktorlar bu kuralar için müracaatta bulunacaklar. Atamalar sonucunda Akçekent Toplum Sağlığı Merkezine 1 adet, 1 Numaralı Acil Sağlık Hizmetleri Merkezindeki İstasyonuna 1 adet, Mucur Devlet Hastanesi ve Kaman Devlet Hastanesi'ne de 1'er adet Pratisyen tabip kadrosu açıldı." dedi.

Büyüker, Uzman tabip kadrolarında da Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilk ve acil yardım uzmanı olmak üzere 1 tane kadro açıldığını ve yine mazeret atamalarında da bu hastaneye beyin ve sinir cerrahi uzmanı kadrosu açıldığını söyledi.

Büyüker, "İkinci olarak hekim atamaları da açıktan atamalar yapılacak. Bu atamalara başvurular 13 Nisan'da başladı ve 27 Nisan'a kadar devam edecek. Başvurular alındıktan sonra 9 Mayıs'ta kura çekilecek. Açıktan atama kuralarımızda da Kırşehir Merkez 1 Numaralı Acil Sağlık Hizmetleri istasyonuna 1 tane ve Hastaneye 1 tane olmak üzere toplam 2 pratisyen tabip. 1 tane çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı, 1 tane ilk ve acil yardım uzmanı, 1 tane kardiyoloji uzmanı, 1 tane endokroloji uzmanı, merkezde bulunan Toplum Sağlığı Merkezine 1 tane aile hekimi uzmanı, Mucur Devlet Hastanesi'ne ise 1 tane çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı atanacak." şeklinde bilgi verdi.

Büyüker, "Başvuru süresi içerisinde doktorların bu kadrolara atanabilmek için başvurularını yapacaklar. Bu süre sonunda yeterliliği olan arkadaşlar atanarak önümüzdeki dönemde görevlerine başlayacaklar." ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırşehir'e Sağlık Alanında Yeni Kadrolar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement