Kaynarca İlçe Hastanesinde Afet Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Kaynarca İlçe Hastanesinde Afet Tatbikatı

Kaynarca İlçe Hastanesi çalışanlarının afet ve acil durumlarda müdahale imkanlarını arttırmaya yönelik tatbikat başarıyla tamamlandı.

08.12.2014 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynarca İlçe Hastanesi çalışanlarının afet ve acil durumlarda müdahale imkanlarını arttırmaya yönelik tatbikat başarıyla tamamlandı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Afet ve Acil Durum Birimi ile İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikat öncesinde hastane personeline afet haberleşmesi, mavi kod uygulaması ve hastane afet planı eğitimi verildi.

Kaynarca İlçe Hastanesi Başhekimi Aysun Atakay, İç Hastalıkları Uzmanı Ferhat Çetin ve Sivil Savunma Amiri Hüseyin Özbay koordinatörlüğünde yapılan tatbikatlarda personele afet bilinci kazandırması amaçlanıyor.

Eğitimin ardından tatbikata geçen hastane çalışanları, hasta yakınlarının da desteğiyle hastane binasının tahliyesi, "mavi kod" uygulaması, tahliye triyajı (yaralıların sınıflandırılması) uygulamaları ile afet ve acil durum haberleşme planlarını gerçekleştirdi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaynarca İlçe Hastanesinde Afet Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement